• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Marokkaanse visstoofschotel

Visstoofschotel

januari 19, 2016 door Linda 9 Reacties

In mijn boekenkast heb ik een map staan met allerlei recepten, waar ik voor het bloggen graag uit kookte. Soms pak ik die map erbij als ik het even niet meer weet. Zo kwam ik deze Marokkaanse visstoofschotel van Bill Granger weer tegen.

Laat de naam je niet weerhouden. Er is niks moeilijks aan dit gerecht en alle ingrediënten kun je zo uit de voorraadkast pakken. Benieuwd welke producten ik altijd in huis heb? Dan is het blog over de gezonde boodschappenlijst iets voor jou. Zo grijp je nooit meer mis.

Marokkaanse visstoofschotel

Heb je meegekregen dat ik samen met Reny bezig ben met het #backtonormal project? Zo na de feestdagen willen wij gezonder eten. Na het ontbijt en de lunch van afgelopen week, krijg je deze week veel inspiratie voor het avondeten. Wij zijn beide van de eenvoudige gerechten zonder allerlei poespas. Daar past deze visstoofschotel helemaal bij. Het fijne is dat dit allemaal ingrediënten zijn die je standaard op voorraad kunt zetten.

Zo heb ik ui en knoflook op de fruitschaal liggen. Met kruiden kun je elk gerecht, zonder zakje en pakje, op smaak brengen. Bijna dagelijks kook ik met gemberpoeder, geelwortel, komijn, kaneel en cayennepeper. Koop deze kruiden en je zult ze vaker gebruiken. Ik zorg er persoonlijk voor dat ze niet werkloos in de kast staan!

Natuurlijk heb ik blikken tomaten en kikkererwten op voorraad. Met couscous kan ik snel een maaltijd in elkaar draaien. In mijn vriezer ligt standaard wit visfilet. Kijk wat bij je past, want je kunt ook van die koolvis blokken koppen. Let wel dat je verantwoorde kweekvis (ASC) of duurzame gevangen vis (MSC) koopt.

Marokkaanse visstoofschoteMet bovenstaande ingrediënten tover je een heerlijk geurende maaltijd op tafel. Mijn kinderen zijn er gek op. En als ik in een dolle bui ben, serveer ik er ook nog naanbrood of in reepjes gesneden pitabroodjes bij om te dippen. Yum!

Visstoofschotel receptMarokkaanse visstoofschotel

Recept voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepels gemberpoeder (of 2 theelepels vers geraspt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/2 theelepel kaneel (of 1 kaneelpijpje)
  • snufje cayennepeper / chilipoeder
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • snufje zeezout
  • 250 ml water
  • 200 gram volkoren couscous
  • 300 – 400 gram witvisfilet (vriezer)
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel: geroosterd amandelschaafsel en verse koriander

Stappen om de Marokkaanse visstoofschotel te maken:

  1. Snijd de ui in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de uien in 5 minuten glazig. Snijd ondertussen de knoflook. Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan, alsmede de gember, komijn, kurkuma en kaneelpijpje. Bak 2 minuten totdat alle geuren vrijkomen (zalig!).
  2. Voeg het snufje cayenne peper, tomatenblokjes, snufje zout en 250 ml water toe en laat onder regelmatig roeren 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  3. Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snijd de vis in blokjes en laat 5 minuten mee pruttelen of totdat de vis gaar is.
  5. Spoel de kikkererwten af. Voeg toe aan de pan met de honing en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen peper.
  6. Serveer met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om te dippen.

visstoofschotel recept

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Diner Tags: bonen, kikkererwten, koken met vis, koken uit de voorraadkast, koken zonder pakje en zakje, vis recept, visstoofschotel, visstoofschotel recepten, zonder pakje en zakje, zonder pakje en zakje recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Annie Laumen zegt

    januari 20, 2016 om 8:12 am

    Wat een makkelijk en lekker recept.
    Thks!!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 20, 2016 om 9:23 am

      Leuk Annie, echt een “must try”.

      Beantwoorden
  2. Esther zegt

    januari 21, 2016 om 8:13 pm

    Lijkt me heerlijk! Helaas vind manlief tomaten vreselijk vies….

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 25, 2016 om 9:45 am

      Gewoon een keer maken als hij er niet is. Succes!

      Beantwoorden
  3. Sylvia zegt

    februari 3, 2016 om 8:26 pm

    Moet je de vis van tevoren ontdooien?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 4, 2016 om 9:56 am

      Ik haal de vis vaak even van te voren uit de vriezer en snijd half bevroren in stukjes en voeg dit toe aan de saus. De vacuüm verpakte vis kun je ook 20 minuten in warm water leggen om te ontdooien. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Shanna zegt

    juli 1, 2016 om 12:12 pm

    Ik ga deze vanavond maken. Heb alles in huis.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 1, 2016 om 1:30 pm

      Ik ben benieuwd. Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  5. Shanna zegt

    juli 1, 2016 om 8:56 pm

    Is lekker. Ik at het met rijst.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl