Nog geen beoordelingen

Marokkaanse visstoofschotel

In mijn boekenkast heb ik een map staan met allerlei recepten, waar ik voor het bloggen graag uit kookte. Soms pak ik die map erbij als ik het even niet meer weet. Zo kwam ik deze Marokkaanse visstoofschotel van Bill Granger weer tegen.

Laat de naam je niet weerhouden. Er is niks moeilijks aan dit gerecht en alle ingrediënten kun je zo uit de voorraadkast pakken. Benieuwd welke producten ik altijd in huis heb? Dan is het blog over de gezonde boodschappenlijst iets voor jou. Zo grijp je nooit meer mis.

Marokkaanse visstoofschotel

Heb je meegekregen dat ik samen met Reny bezig ben met het #backtonormal project? Zo na de feestdagen willen wij gezonder eten. Na het ontbijt en de lunch van afgelopen week, krijg je deze week veel inspiratie voor het avondeten. Wij zijn beide van de eenvoudige gerechten zonder allerlei poespas. Daar past deze visstoofschotel helemaal bij. Het fijne is dat dit allemaal ingrediënten zijn die je standaard op voorraad kunt zetten.

Zo heb ik ui en knoflook op de fruitschaal liggen. Met kruiden kun je elk gerecht, zonder zakje en pakje, op smaak brengen. Bijna dagelijks kook ik met gemberpoeder, geelwortel, komijn, kaneel en cayennepeper. Koop deze kruiden en je zult ze vaker gebruiken. Ik zorg er persoonlijk voor dat ze niet werkloos in de kast staan!

Natuurlijk heb ik blikken tomaten en kikkererwten op voorraad. Met couscous kan ik snel een maaltijd in elkaar draaien. In mijn vriezer ligt standaard wit visfilet. Kijk wat bij je past, want je kunt ook van die koolvis blokken koppen. Let wel dat je verantwoorde kweekvis (ASC) of duurzame gevangen vis (MSC) koopt.

Marokkaanse visstoofschote

Met bovenstaande ingrediënten tover je een heerlijk geurende maaltijd op tafel. Mijn kinderen zijn er gek op. En als ik in een dolle bui ben, serveer ik er ook nog naanbrood of in reepjes gesneden pitabroodjes bij om te dippen. Yum!

Visstoofschotel recept

Marokkaanse visstoofschotel

Ingrediënten

4 personen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepels gemberpoeder of 2 theelepels vers geraspt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • 1/2 theelepel kaneel of 1 kaneelpijpje
  • snufje cayennepeper / chilipoeder
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • snufje zeezout
  • 250 ml water
  • 200 gram volkoren couscous
  • 300 – 400 gram witvisfilet vriezer
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 eetlepel honing

Optioneel

  • geroosterd amandelschaafsel en verse koriander

Bereiding

  • Snijd de ui in stukjes. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de uien in 5 minuten glazig. Snijd ondertussen de knoflook. Voeg de knoflook na 5 minuten toe aan de pan, alsmede de gember, komijn, kurkuma en kaneelpijpje. Bak 2 minuten totdat alle geuren vrijkomen (zalig!).
  • Voeg het snufje cayenne peper, tomatenblokjes, snufje zout en 250 ml water toe en laat onder regelmatig roeren 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de vis in blokjes en laat 5 minuten mee pruttelen of totdat de vis gaar is.
  • Spoel de kikkererwten af. Voeg toe aan de pan met de honing en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met een snufje zout en vers gemalen peper.
  • Serveer met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om te dippen.
visstoofschotel recept

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.