5 uit 1 beoordeling

Indiase kippensoep met kikkererwten

Nu de blaadjes van de bomen vallen en het buiten een stuk kouder is, vind ik soep maken heel fijn. Deze Indiase kippensoep met kikkererwten verwarmt je extra door de Milde Curry pasta. Ik heb hiervan altijd een potje in de koelkast staan. Het is een fijne smaakmaker, zonder dat de smaak te pittig is.

Nu vind ik soep eigenlijk niet echt een avondmaaltijd. Vandaar dat ik er een flinke maaltijdsoep van maak met kip, bloemkool en kikkererwten. Je kunt nog niet de lepel rechtop zetten in de kom…

Voor de lunch maak ik regelmatig eenvoudige soepjes door restjes groente te koken in een laagje bouillon. Bij deze Indiase kippensoep maak ik ook gebruik van dit principe. Het enige verschil is dat de ui gebakken wordt in de curry pasta. Vervolgens kook je de bloemkool en kip gaar in de bouillon. Zo blijven alle vitamines achter in het gerecht. De kikkererwten en kokosmelk hoef je op het einde alleen even te verwarmen.

Zo zet je op een makkelijke manier eens een andere soort soep op tafel. Serveer er naanbrood bij en je zal allemaal blije gezichten aan tafel hebben.

Indiase kippensoep met kikkererwten.

Indiase kippensoep met kikkererwten:

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 grote ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetlepels Milde Curry pasta (Patak)
  • 350 gram kipdijfilet
  • 1 bloemkool
  • 1 liter gekookt water
  • 1-2 kippenbouillonblokjes
  • 310 gram kikkererwten
  • 250 ml kokosmelk

Optioneel

  • rode peper

Lekker voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de ui in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en verwarm een scheutje olijfolie. Voeg de ui toe en bak 1 minuut aan. Voeg de curry pasta toe en bak een paar minuten op zacht vuur mee.
  • Snijd de kip in stukjes en de bloemkool in roosjes.
  • Voeg het gekookte water, bouillonblokjes, kip en bloemkool toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Spoel de kikkererwten af. Verwarm de kokosmelk en kikkererwten 3 minuten mee.
  • Bekijk ook eens dit basis recept voor kippensoep.
Indiase kippensoep met kikkererwten.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.