Weekmenu 190 makkelijke recepten

De eerste online schoolweek zit erop. Dit ging buitengewoon goed. De jongste heeft meer werk dan bij de eerste lockdown en daarbij heeft hij nu echte online lessen. Het is niet hetzelfde als op school, maar het is altijd beter dan niks. Door de school komen we weer in het ritme. Het weekmenu helpt mij hier ook mee.

Wie mij volgt op Instagram, heeft gezien dat operatie vriezer leegeten is gestart bij ons. De kids begonnen bij dag 7 al te roepen: eten we weer uit de vriezer? Terwijl ik ze niet hoor klagen als ze op woensdag een toetje met een restje vanille ijs krijgen, zodat de bak leeg is…

Voor mijn eigen weekmenu heb ik dus eerst eens goed naar de inhoud van mijn vriezer gekeken. Nu hangt er een briefje in de kast, waarbij bij staat wat elke dag ontdooid moet worden. Maandag is o.a. kliekjes dag en donderdag eten we Thaise kipcashew.

In het tweede weekmenu van dit jaar heb ik lekkere gezonde voedzame recepten gestopt zoals een vegetarische pastasaus, koolhydraatarme nasi, Chinese tomatensoep en home made burgers.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Maandag: spaghetti met champignonsaus

De structuur en smaak van champignons lijken een beetje op vlees. Deze groente heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de pastasaus zit. Op deze manier maak je een heerlijke vegetarische pastasaus.

Spaghetti met champignonsaus

Dinsdag: bloemkool nasi met ei

Veel mensen om mij heen eten sinds 1 januari minder koolhydraten. Wil jij dit ook? Dan is deze bloemkoolnasi met ei een aanrader. De bloemkool kruid je flink en dit zorgt voor een lekkere pittige bite.

Voor als je graag meer groente wilt eten of minder koolhydraten dan is dit recept van bloemkool nasi met ei een uitkomst. Je mist de rijst niet eens. Super! #koolhydraatarm #bloemkoolrijst

Woensdag: Chinese tomatensoep met rijst

In het weekmenu kun je deze winter ook regelmatig soep vinden. Ik maak graag stevige maaltijdsoepen waarbij de lepel bijna recht instaat. Ik houd ervan en deze Chinese tomatensoep maak je extra vullend door een restje rijst.

Wie lust er nu geen chinese tomatensoep met kip? Al jaren ben ik op zoek naar het recept van mijn oma. Of het gelukt is, lees je hier.

Donderdag: ovenschotel met kabeljauw

Het is tijd voor een makkelijke maaltijd met vis. Zoals je kunt zien, wordt de vis op de aardappelen gelegd. Het garen van de aardappelen en groente duurt nu eenmaal langer. En de kabeljauw heeft een korte bereidingstijd. De vis wordt dan ook na 15 minuten op de groente en aardappelen gelegd. Zalig!

Ovenschotel met kabeljauw, courgette, tomaat en aardppelschijfjes. De vis wordt ingesmeerd met pesto.

Vrijdag: zoete aardappel burgers

Dit zijn zelfgemaakte vegetarische burgers met pompoen en zoete aardappel. Dit is iets meer werk dan je gewend bent op vrijdag, maar je wordt beloond met een heerlijke burger!

zoete aardappel burgers

Zaterdag: havermout uit de oven met wortel

Door de week eet ik een simpele havermout pap. In het weekend maakte ik tot een paar jaar terug vaak allerlei havermout taartjes. Het wordt eens tijd dat ik die ontbijtjes een nieuw leven in blaas.

Worteltaart havermout uit de oven is een goed begin van de dag. Dit ontbijt recept zit boordevol goede ingrediënten voor langdurige energie voor de ochtend.

Zondag: 20 x smeersels en dips

Dit weekend staat er geen gezellige borrel op de planning met vrienden. Dit weerhoud mij er niet van om alsnog een smeersel of dip te maken voor bij de gezinsborrel. Bij mij staat een dip met bonen op het menu.

20 smeersels en dip voor de borrelplank

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 190 makkelijke recepten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.