Weekmenu 119 makkelijke recepten

Eindelijk begint het echt op lente te lijken. Wat is het toch heerlijk om zonder jas te fietsen en bijna elke dag buiten te eten. Sinds afgelopen weekend heb ik voor het eerst van mijn leven een loungeset in de tuin. Wat een verwennerij is dat zeg. De bank zit nog beter dan de bank in de huiskamer. Je begrijpt dat ik optimaal genoten heb van het “buitenleven”.

Hetweekmenu zit vol met smaken die bij de lente passen, zoals groene asperges met geitenkaas en gehaktballetjes met verse kruiden. Mocht je van de week een keer weinig tijd hebben, zet dan de rijstmaaltijd met kip en groente op het menu. Vrijdag eten we weer eens burgers, dit keer gemaakt van zoete aardappel.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 119 makkelijke recepten

Maandag: ronde rijst met pesto

Voor dit gerecht heb je even iets meer tijd nodig, maar dan wordt je ook echt beloond. De groene asperges, doperwten, pesto en geitenkaas combineren perfect bij de ronde rijst die lijkt op risotto.

ronde rijst met pesto

Dinsdag: gehaktballetjes met verse kruiden

Als kind ben ik opgegroeid met gehaktballen. Naar mijn idee aten wij dit 2 tot 3 keer per week. Voor mijn balletjes gebruik ik graag verse kruiden die elk seizoen in mijn mini-moestuin staan.

gehaktballetjes met verse kruiden

Woensdag: snelle rijstmaaltijd met kip

Lekker en gezond eten is een makkie met deze snelle rijstmaaltijd. Terwijl de rijst kookt, bak je de kip en maak je de groente klaar. Wat een heerlijke kleuren op je bord!

Snelle rijstmaaltijd met kip en groenteDonderdag: aspergetaart met beenham

Het aspergeseizoen is bijna ten einde. Geniet nog even van deze heerlijke groente in de aspergetaart met beenham.

aspergetaart met beenham

Vrijdag: zoete aardappel burgers

Burgertime! Met zoete aardappels kun je makkelijk burgers maken.

zoete aardappel burgers

Zaterdag: hartige wentelteefjes

Wie is er ook team hartig? Dan passen deze hartige wentelteefjes ook goed bij jou. Je maakt deze wentelteefjes in een schaaltje uit de oven, lekker makkelijk.

Hartige wentelteefjes voor Vaderdag

Zondag: gezonde snack repen

Zondag is bakdag en dit keer maken we een gezonde snack om mee te nemen naar school of kantoor.

Gezonde repen maken met dadels, noten en zonnebloempitten.

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 119 makkelijke recepten voor het hele gezin met een aspergetaart, snelle rijstmaaltijd, rijst met asperges en zoete aardappel burgers.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.