Weekmenu 162 makkelijke recepten

Joehoe eindelijk weekend! Ik heb er zin in. Mijn e-book barbecue recepten is gelanceerd. Wat een feest. Nu doe ik een paar dagen rustig aan, dat kan ik wel gebruiken om eerlijk te zijn. Mijn eigenweekmenu hangt al in de keuken. Weet jij al wat je deze week wilt eten? Pak pen en papier erbij en schrijf lekker mee.

Voor ik verder ga met hetweekmenu, vertel ik graag meer over mijn nieuwe E-book. Speciaal voor mijn trouwe lezers is deze verzameling met bbq recepten gratis te downloaden. Het is een cadeautje voor jullie! Met 15 recepten van vlees, vis, kip tot vega. De barbecue is pas echt compleet met lekkere bijgerechten, sauzen, kruidenboter en een drankje. Ook hiervoor kun je recepten vinden in het E-book. Heb jij jouw exemplaar al gedownload? ?

Download button

Even terug naar het weekmenu. De bbq kan geloof ik even terug de schuur. Dat is nou jammer, want de kids hadden zin in mijn kip spiesjes met pesto en een pasta salade in de overkapping. Gelukkig kan ik de spiesjes ook in de pan bakken en de salade smaakt binnen net zo lekker 🙂

Op de planning deze week staat een makkelijke vega bolognese. We oefenen alvast voor als het mooi weer wordt met twee maaltijdsalades. De ene salade heeft krieltjes als basis met geitenkaas, de andere salade maak je met couscous en gerookte makreel. Koop jij wel eens zo’n zakje kip braadstomen? Vanaf nu kun je het zelf maken met mijn recept. De rest van het weekmenu verklap ik nog niet. Kijk zelf maar even verder.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu 162 makkelijke recepten

Maandag: bolognese pasta

Een vega bolognese pastasaus kun je op verschillende manieren maken. Voor dit recept gebruik je linzen en champignons en dit zorgt voor een heerlijke vleesachtige structuur.

Linzen bolognese pasta, een heerlijke vegetarische pasta saus

Dinsdag: geitenkaas salade met krieltjes en gegrilde courgette

Door het mooie weer van afgelopen week, ben ik druk op zoek geweest naar maaltijdsalades. Ik was dit recept met krieltjes, geitenkaas en gegrilde courgette compleet vergeten. Mocht je liever vlees eten, gebruik dan gerookte kipfilet. Deze salade is echt een aanrader voor als het warm is.

Geitenkaas salade met gegrilde courgette

Woensdag: kip in een braadzak

Kip braadstomen was een paar jaar geleden een enorme hit. In die tijd werkte ik bij een promotiebureau in de food. Ik was verantwoordelijk voor koken op locatie. Jullie willen niet weten hoe vaak er een zak Maggi braadstomen in mijn oven heeft gestaan, daarnaast heb ik dit product tientallen keren geproefd. Nu maak ik mijn eigen Maggi braadstomen kruidenmix en jij kan dit nu ook met mijn recept. Serveer de kip met groente en krieltjes uit de airfryer.

Kip in een braadzak

Donderdag: couscous salade met groente en makreel

Wie wil er ook vaker vis eten? Mij lukt het lang niet altijd om wekelijks vis te eten. Gelukkig ben ik dol op gerookte makreel en dat smaakt perfect in deze salade met couscous en groente. De dressing met limoen maakt het gerecht helemaal af.

Couscous salade met groente en makreel

Vrijdag: frittata met salami

Op vrijdag wordt er nauwelijks gekookt in huize Linda. Na de borrel eten we nog klein hapje. Open de koelkast en ga op zoek naar restjes. In deze frittata stop ik blokjes salami, dat direct een hoop smaak afgeeft. Serveer er stokbrood of een Turk brood bij en de vrijdagavond hap is klaar.

Frittata met salami, ui en doperwten. Een makkelijke maaltijd voor op vakantie of de camping. Serveer met stokbrood en een salade.

Zaterdag: havermouttaart met mango

Een taartje bij het ontbijt is altijd goed! De bodem is gemaakt met havermout, amandelmeel en nog een verrassend ingrediënt om de bodem te zoeten. De topping bestaat uit yoghurt met mango, gegarandeerd zomer op je bord.

Havermouttaart met mango

Zondag: gezonde lunch recepten

Op zondag maak ik mijn lunchsalades voor maandag en dinsdag klaar. In mijn stories op Instagram deel ik mijn tips. De recepten zijn stuk voor stuk makkelijk en snel te maken en vooral erg lekker. Kijk gerust eens mee of check mijn hoogtepunt “lunchsalades” op Instagram.

snelle gezonde lunchsalade

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu planner 162 met makkelijke recepten voor het avondeten. Deze week kun je o.a. twee maaltijdsalades maken, een vega bolognese en een frittata.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.