• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Tagliatelle met romige preisaus

tagliatelle met romige preisaus

oktober 27, 2016 door Linda 4 Reacties

Deze tagliatelle met romige preisaus doet mij erg aan vroeger denken. Mijn moeder maakte deze pasta met preisaus met behulp van een zakje. Wij waren er gek op thuis. Met het gevolg dat het 6 jaar lang elke maandag op het menu stond (volgens mijn zusje).

Inmiddels verslinden de kids mijn versie ook. Op een of andere manier zijn ze gek op gebakken prei. Daar maak ik graag gebruik van. Prei is een goedkope groente en makkelijk te bereiden. Even kort bakken in de pan of smoren met boter of stoven met bouillon en kruiden.

De pasta met romige preisaus past helemaal in de categorie: makkelijke maaltijd. Wat is het niet fijn om met 6 ingrediënten (zout en peper niet meegerekend) een gerecht in elkaar te draaien.

tagliatelle met romige preisaus

Tagliatelle met romige preisaus

recept voor 4 personen

  • 100 gram spekjes
  • 200 gram kip dijfilet (of gewone kipfilet)
  • 3 flinke preien (1 kilo “vuile” prei)
  • 250 gram tagliatelle (of andere pasta naar keuze)
  • 200 ml (soja) room
  • handje amandelen
  • zout en peper naar smaak

Stappen om tagliatelle met romige preisaus te maken:

  1. Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekjes goudbruin. Snijd ondertussen de kip in stukjes. Voeg de kip toe. Als het goed is hoef je geen extra olie toe te voegen vanwege het vet van de spekjes. Bak een paar minuutjes.
  2. Verwijder de onderkant van de prei en het buitenste blad. Snijd doormidden en was beide helften onder stromend water. Zo verwijder je het zand. Snijd de preien in ringetjes. Bak een minuutje mee en voeg de room toe. Zet het vuur lager, deksel op de pan en laat 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen. Zorg dat je een deksel gebruikt, anders kan de saus teveel indikken. Is de saus toch te droog geworden? Een scheutje van het pastavocht doet dan wonderen.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Hak de amandelen grof. Giet de pasta af en voeg toe aan de romige saus. Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de amandelen erover.

Tip: heb je geen deksel voor de koekenpan? Dek de pan dan af met een stuk bakpapier.

tagliatelle met romige preisaus

Tagliatelle met romige preisaus en kip. Deze makkelijke maaltijd maak je zonder pakje of zakje. Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER Tags: amandel recepten, Amandelen, kip, kip recepten, pasta, pasta recepten, prei, prei recepten, tagliatelle, tagliatelle recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Jeannie zegt

    november 1, 2016 om 9:59 pm

    Lijkt me overheerlijk! Ga ik beslist maken. Voor mijn man doe ik er dan tagiatelle bij. Voor mij omdat ik glutenvrij ben quinoa! Hetzelfde ‘ prutje’, sorry voor deze oneerbiedige aanduiding! Is trouwens ook nogeens koolhydraat beperkt!

    Gegarandeerd dit wordt smullen!
    Geef dit recept sowieso…aan glutenvrije mede mensen als, aan andere stellen door!
    Groetjes,

    Jeannie

    Beantwoorden
  2. Marieke zegt

    oktober 12, 2018 om 1:56 pm

    En nog een reactie, want ik keek even of ik ooit iets over dit recept had gezegd: dit recept komt hier echt heel vaak op tafel. Onze vijfjarige zoon kijkt telkens tussendoor of wij niet teveel opscheppen, zodat er niets meer voor hem overblijft. 🙂 En toen zwager in de buurt was en ik hem een restje gaf, had hij dat koud opgegeten.. oftewel.. opgesmuld ;), want hij wilde direct het recept weten en daarom kookte ik het die week nog maar een keer voor hem. Kortom, wat ons betreft een succesrecept!

    Beantwoorden
  3. Virginie zegt

    november 13, 2020 om 6:29 pm

    Heb dit nu voor de tweede keer gemaakt. Dit keer variant met hesp ipv kip. En met macaroni ipv linguine. Was super!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 17, 2020 om 10:16 am

      Leuk Virginie, goed om te horen. Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.