Nog geen beoordelingen
bereiding 10 minuten

10 minuten hummus bowl

Heb jij van die dagen dat je geen zin hebt om te koken en wel lekker en voedzaam wilt eten? Dan is de 10 minuten hummus bowl iets voor jou. Het is de ideale vrijdagavond hap of een maaltijd voor het sporten. Waarom? Dat ga ik je allemaal uitleggen.

Deze snelle hummus bowl maak je met couscous. Dit graantje heb ik altijd in huis en is mijn life saver omdat het super snel klaar is. De gebruiksaanwijzing volg ik nooit. Couscous hoeft niet gekookt te worden. Je kunt het wellen in een kom en afsluiten met een bord. Ondertussen kun je aan de slag met het snijden van de ingrediënten. De groente en couscous zijn zo tegelijkertijd klaar. Waarschijnlijk staat deze salade zelfs binnen 10 minuten op tafel.

Naast de voorgestelde groente kun je altijd nog sla, spinazie, tomaten of een restje gekookte groente toevoegen. De 10 minuten hummus bowl is vegetarisch. Voor de snelheid voeg je bonen uit blik toe. Zeker voor het sporten zijn bonen een ideale eiwitbron en het zorgt ook voor een goede verzadiging.

De smaakmaker van dit kommetje geluk is de hummus. Gebruik hiervoor je favoriete smaak of maak hummus zelf. Op de blog vind je genoeg hummus recepten om eens uit te proberen. Heb je iets meer tijd? Grill dan naanbrood een minuutje aan elke kant. Mijn kinderen vinden het een feestje om dit brood in de hummus bowl te dippen.

10 minuten hummus bowl

10 minuten hummus bowl

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram couscous
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 groot blik zwarte bonen
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 8 eetlepels hummus

Voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een 10 minuten hummus bowl?

  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Of gebruik de snelle manier: voeg de couscous toe aan een kom. Schenk er kokend water over, een halve centimeter boven de couscous en dek af met een bord. Roer na een paar minuten de couscous los met een vork. Breng eventueel op smaak met olijfolie en een snufje zout en peper.
  • Spoel de kikkererwten en zwarte bonen af. Snijd de komkommer en paprika in stukjes.
  • Neem 4 kommen. Verdeel de couscous, bonen, komkommer, paprika en hummus over de kommen.
  • Verwarm optioneel de oven en rooster hierin de naan 2 minuten of serveer er flatbrood bij.
  • Serveer de 10 minuten hummus bowl direct.

Linda’s Tips

  • Een bowl eet makkelijker met een lepel in plaats van mes en vork.  
  • Naast zelfgemaakte naan is flatbread ook heerlijk om te dippen. Dit flatbread recept is binnen 15 minuten klaar.
Hummus bowl

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.