Het weekmenu hebben jullie vorige week even moeten missen. De voorjaarsvakantie en corona gooide roet in het eten. Inmiddels zijn we allemaal hersteld en staat er een nieuwe eetplanning klaar.
Deze week ben ik rustig opgestart en ben ik de keuken ingedoken om recepten voor de kookdag te ontwikkelen. Vrijdag hebben Eline en ik 8 recepten op de foto gezet voor het voorjaar en Pasen. Er komen heerlijke recepten voor de paasbrunch en diner aan.
Wat eten we vandaag?
Het vega recept van maandag bevat een flinke berg groente. Daarbij kun je de kruidenvoorraad induiken om eigen kruidmix te maken voor bobotie en kip tandoori. Verder kun je een lekker stamppot gerecht uitkiezen. Vrijdag staan visburgers op het menu. De weekend recepten uit het weekmenu zijn zelfgemaakte repen en een voorgerecht met carpaccio. Klinkt goed toch?
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Powered by
Eetschema op maat
Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!
Weekmenu makkelijke recepten: 246
Maandag: pompoen curry
Deze curry is zo’n fijne start van het weekmenu. De curry bevat maar liefst 5 soorten groente en 2 soorten peulvruchten. Ideaal voor als je een druk en gezellig weekend hebt gehad met weinig groente. Met deze curry met pompoen maak je een hoop goed.
Dinsdag: bobotie
De bobotie is het nieuwste recept in de rij Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes. Het draait bij een bobotie om gehakt, groente, fruit en kruiden. Het is een zalige combinatie van zoet en hartig in 1 gerecht.
Woensdag: 10 x stamppot
Met een stamppot kun je heerlijk variëren. Vervang de normale aardappel door een zoete aardappel. Qua groente kun je ook alle kanten op zoals een stamppot met prei, rucola of spinazie. En de worst? Vervang dit een keer door geitenkaasballetjes of cashewnoten. Kijk wat bij je past.
Donderdag: kip tandoori
De kruidenmix voor de kip tandoori maak je zelf. De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.
Vrijdag: tonijn burgers
Het is burger friday met deze week tonijnburgers met vis uit blik.
Zaterdag: pindakaas speculaas repen
In het weekend kun je lekker aan de bak. Met slechts 4 ingrediënten kun je deze snacks maken. In het recept staan kruidnoten die je vervangt door speculaasjes.
Zondag: carpaccio tompouce
Achter de schermen ben ik bezig met mijn recepten voor Pasen. Deze carpaccio tompouce kun je zo op het menu zet voor een brunch of diner, iedereen lust dit.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.