Weekmenu makkelijke recepten 246

Het weekmenu hebben jullie vorige week even moeten missen. De voorjaarsvakantie en corona gooide roet in het eten. Inmiddels zijn we allemaal hersteld en staat er een nieuwe eetplanning klaar.

Deze week ben ik rustig opgestart en ben ik de keuken ingedoken om recepten voor de kookdag te ontwikkelen. Vrijdag hebben Eline en ik 8 recepten op de foto gezet voor het voorjaar en Pasen. Er komen heerlijke recepten voor de paasbrunch en diner aan.

Wat eten we vandaag?

Het vega recept van maandag bevat een flinke berg groente. Daarbij kun je de kruidenvoorraad induiken om eigen kruidmix te maken voor bobotie en kip tandoori. Verder kun je een lekker stamppot gerecht uitkiezen. Vrijdag staan visburgers op het menu. De weekend recepten uit het weekmenu zijn zelfgemaakte repen en een voorgerecht met carpaccio. Klinkt goed toch?

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 246

Maandag: pompoen curry

Deze curry is zo’n fijne start van het weekmenu. De curry bevat maar liefst 5 soorten groente en 2 soorten peulvruchten. Ideaal voor als je een druk en gezellig weekend hebt gehad met weinig groente. Met deze curry met pompoen maak je een hoop goed.

Pompoen curry met linzen en rijst

Dinsdag: bobotie

De bobotie is het nieuwste recept in de rij Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes. Het draait bij een bobotie om gehakt, groente, fruit en kruiden. Het is een zalige combinatie van zoet en hartig in 1 gerecht.

Bobotie

Woensdag: 10 x stamppot

Met een stamppot kun je heerlijk variëren. Vervang de normale aardappel door een zoete aardappel. Qua groente kun je ook alle kanten op zoals een stamppot met prei, rucola of spinazie. En de worst? Vervang dit een keer door geitenkaasballetjes of cashewnoten. Kijk wat bij je past.

Een spitskool stamppot met cashewnoten. Een vegetarische stamppot met een oosterse twist door het gebruik van kerrie, koriander en sojasaus.

Donderdag: kip tandoori

De kruidenmix voor de kip tandoori maak je zelf. De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Kip tandoori maken, kip tandoori kruidenmix maak je makkelijk zelf.

Vrijdag: tonijn burgers

Het is burger friday met deze week tonijnburgers met vis uit blik.

Tonijnburgers

Zaterdag: pindakaas speculaas repen

In het weekend kun je lekker aan de bak. Met slechts 4 ingrediënten kun je deze snacks maken. In het recept staan kruidnoten die je vervangt door speculaasjes.

Pindakaas kruidnoten repen

Zondag: carpaccio tompouce

Achter de schermen ben ik bezig met mijn recepten voor Pasen. Deze carpaccio tompouce kun je zo op het menu zet voor een brunch of diner, iedereen lust dit.

Carpaccio tompouce

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren deze makkelijke recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu recepten lekker eten met Linda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.