4 uit 1 beoordeling

Gebraden kip van Jamie Oliver

Jamie Oliver is en blijft mijn grote kookheld. Ik ben gek op zijn makkelijke en altijd lekkere recepten. Hij heeft mijn stijl van koken beïnvloed en de aanzet gegeven om zonder pakje en zakje te koken. Deze Pasen maak ik het mezelf dan ook makkelijk met een gebraden kip van Jamie Oliver uit de oven.

Zelf doe ik met Pasen eigenlijk nooit iets bijzonders. Ik vier het niet met vrienden of familie en zelfs manlief is niet thuis. Ok, ik ga eitjes zoeken met de kinderen en zorg voor een Paasontbijt. Aan het einde van de 1e Paasdag is het gezin weer compleet. Dan komt manlief rond etenstijd thuis en ik zorg dan voor een lekkere hap, waar ik niet uren voor in de keuken hoef te staan.

In de supermarkt kun je kant en klare gekruide kip kopen. Die kruidenmix is vaak veel te zout en daarvan houd je de hele avond dorst. Naast het feit dat de smaak niet goed is. Brrrh, kruid de kip liever zelf. Je weet niet wat je proeft. De kruidenmix voor deze gebraden kip van Jamie Oliver heeft al tientallen keren bij ons op tafel gestaan. En daarmee heb ik niet alleen mijn gezin maar ook vrienden en familie heel blij gemaakt. Jamie maakt er nog een aardappel stovie bij die je onder de kip hoort te leggen. Het nadeel daarvan is dat de aardappels erg vet worden door het braadvocht van de kip.

Voor dit gebraden kip recept heb je een aantal kruiden nodig, die misschien niet standaard in je keukenkastje staan. Laat je er niet door weerhouden en haal ze in huis. Ik beloof je dat ze niet ongebruikt op voorraad blijven staan. De kruidenmix is genoeg voor 2 kippen, handig dus voor een volgende keer.

Gebraden kip van Jamie Oliver

De groenten vergeten wij ook deze Pasen niet. Serveer er de gevulde courgette met couscous bij.

Heb je van de week als eens bij Reny van Mind Your Feed gekeken? Zij heeft ook allerlei lekkers voor jullie klaarstaan voor een happy healthy Paasontbijt of Paaslunch.

Gebraden kip van Jamie Oliver

Ingrediënten

4 personen
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 kardemonpeulen
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel zeezout
  • biologische kip van 1 5 kilo
  • halve citroen schoongeboend
  • extra vierge olijfolie
  • extra nodig: vijzel schoon potje voor de kruidenmix

Bereiding

  • Verwarm de oven op 190 graden.
  • Haal de kip alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Wrijf de kruiden fijn met de vijzel. Bewaar de helft van de kruiden in een potje voor een volgende keer.
  • Sluit de buik van de kip af met een halve citroen. Niet over nadenken, gewoon even doen. De citroen geeft een lekker smaakje af en zorgt bovendien dat het vlees mals blijft. Bind de poten van de kip weer vast.
  • Wrijf de kip in met wat olijfolie en de kruiden.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de kip erin.
  • Schuif in het midden van de oven en bak goudbruin in 1,5 uur. Zet na 30 minuten de temperatuur terug naar 170 graden.
  • Haal de kip na 1,5 uur uit de oven, dek af met aluminium folie en laat nog 10 minuten rusten. Ook dit komt de smaak ten goede.
  • Serveer de kip met de gevulde courgette met couscous.

Linda’s Tips

  • Tip: kruid de hele kip van te voren en bewaar gekoeld. Laat de kip op kamertemperatuur komen, zodra de gasten komen en schuif de kip in de oven.
  • Tip: ook zo gek op de recepten van Jamie Oliver? Probeer dan de spaghetti bolognese eens.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.