Hoe maak jij een pasta maaltijd? Met een rode saus, groente en gehakt of een witte romige saus? Voor deze pasta met prei en ham heb je geen tomatensaus of room nodig. Het is eigenlijk een pasta zonder saus, bomvol smaak.
Vaak wordt prei gebruikt als smaakmaker zoals ui, maar deze groente is juist ook als hoofdingrediënt in een pasta te gebruiken. Prei is eigenlijk zo’n alledaagse groente geworden, dat je bijna vergeet hoe lekker het eigenlijk is. Mijn kinderen zijn gek op zacht gebakken prei.
Dit recept met pasta is een snelle en makkelijke doordeweekse maaltijd. Het is ook een gerecht dat manlief of een puber eenvoudig kan bereiden. Het is een kwestie van ui, knoflook en prei zachtjes bakken, terwijl de pasta kookt. Ondertussen is er tijd om de zongedroogde tomaatjes en de Coburger ham te snijden. Aan het einde worden alle 7 ingrediënten door elkaar gehusseld met een paar lepels kookvocht. Simpel toch?
Pasta met prei en ham
recept voor 4 personen
- 300 gram pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 flinke preien (500 gram schoongemaakt)
- olijfolie om te bakken
- 90 gram zongedroogde tomaatjes
- 8 plakken Coburger ham
- voor erbij: Parmezaanse kaas naar smaak
Stappen om een pasta met prei en ham te maken:
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bewaar een klein kopje kookvocht.
- Snijd de teentjes knoflook fijn, de uien in stukjes. Snijd de preien in ringetjes. Was de ringetjes zorgvuldig.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak hierin de knoflook, ui en prei in 5 minuten zacht en gaar.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaat en Coburger ham in stukjes.
- Meng de gebakken groente met de pasta. Voeg 3-4 eetlepels kookvocht naar smaak toe. Roer de zongedroogde tomaat en ham erdoor. Strooi er eventueel Parmezaanse kaas over.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ha Linda,
Gisteravond aten we weer iets Linda’s. Met succes, want de kinderen smulden ook! Aangezien wij ons vlees één keer in de paar maanden bestellen bij een heel goede slager, koop ik eigenlijk nooit meer vlees(waren) ergens anders, daarom heb ik de ham vervangen door runderrookvlees. En omdat wij koemelkvrij moeten koken, strooide ik er edelgistvlokken over i.p.v. de Parmezaanse kaas.
Groet, Marieke
Hi Marieke,
Oh wat leuk om weer iets van jullie te horen. Te gek zeg dat het jullie allemaal zo goed smaakt. Dank je wel voor je reactie. X Lin