Nog geen beoordelingen

Kokos crumble met blauwe bessen

Zondag is bakdag. Voor de verandering staat er een dessert klaar: kokos crumble met blauwe bessen. Deze zomer heb ik zo genoten van het weer. Met de hitte moest ik niet aan bak recepten denken. Maar nu de avonden korter worden en de lampen zelfs weer aan moeten ‘s avonds, krijg ik weer zin in de herfst.

Lekker de houtkachel aan en met een dekentje op de bank en in huis cocoonen. De kinderen starten maandag weer met school en dan is naar mijn idee de zomer voorbij. Niet echt natuurlijk, maar het vrije vakantieleventje maakt plaatst voor ritme en regelmaat. Structuur vind ik eigenlijk heel erg suf, maar ik “werk” er veel beter op.

Geniet lekker van je zondag. Haal het fruit vast uit de vriezer en maak vanavond deze kokos crumble. Je tafelgenoten zullen je dankbaar zijn.Kokos crumble met blauwe bessen

Kokos crumble met blauwe bessen

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram blauwe bessen uit de vriezer (ontdooid)
  • 30 gram roomboter
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of honing)
  • 50 gram kokosrasp
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram kokos yoghurt

Extra nodig

  • 4 ovenvaste schaaltjes of 1 grote schaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de schaaltjes in.
  • Verdeel de blauwe bessen over de schaaltjes.
  • Verwarm de boter en ahornsiroop in een pannetje. Voeg de kokosrasp en amandelmeel toe. Roer door elkaar tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel over de schaaltjes. Zet 15 minuten in de oven.
  • Serveer met een lepel kokos yoghurt.

Linda’s Tips

  • Tip: dit gerechtje kun je ook als ontbijt nemen. Voor een volwaardige maaltijd voeg je extra yoghurt toe.
Kokos crumble met blauwe bessen

Recept Linda, fotografie Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.