Nog geen beoordelingen

Noedels met groente en kip

Hoe breng je een Aziatisch wokgerecht op smaak zonder woksaus? Nou, die maken wij natuurlijk lekker zelf. Deze makkelijke maaltijd van noedels met groente en kip staat in allerlei variaties op ons menu. Inmiddels heb ik dit gerecht zo vaak gemaakt dat mijn dochter roept: “oh, niet weer noedels mama“.

Het thema van de tweede week van de #feelgoodboost is koken zonder pakjes en zakjes. Dit is veel eenvoudiger dan je denkt. Zoals je bij Reny kunt lezen is een goede basisvoorraad een pré.

noedels met groente en kip

Daarbij is het niet nodig om alle pakjes en zakjes in één keer het huis uit te gooien. Mijn advies is om te starten met één gerecht waar je normaal een zakje of pakje voor gebruikte. Neem hiervoor extra tijd om te experimenteren. Misschien is het nog niet geheel naar je smaak of moeten je gezinsleden wennen. Maak de volgende keer nog een aanpassing net zolang tot je tevreden bent. Bewaar je nieuwe recept in de telefoon, op je computer of maak een receptenmap. Welk gerecht wil je als eerste helemaal “zelf maken”? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Alle basis ingrediënten voor dit Aziatische gerecht heb ik standaard in huis. In de winkel bepaal ik de soort groente (soms ook een roerbak zak) en of ik vis of kip bij koop. Vaak maak ik dit gerecht als ik weinig tijd heb. Terwijl de noedels koken, bereid je de groente voor. Vervolgens wordt de kip gebakken en wordt één voor één de groente in de pan toegevoegd. Vervolgens mogen de noedels erbij en giet je het restant van de marinade erover. Super lekker en dat zonder een kant en klare woksaus! Aan tafel kun je nog extra sojasaus (de zoute) over het gerecht gieten.

noedels met groente en kip

Noedels met groente en kip

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel all spices* (Chinese vijfkruidenpoeder met anijszaad, venkelzaad, kaneel, peper en kruidnagel)
  • 250 gram Udon noedels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 broccoli stronk
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram taugé

Optioneel

  • sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Maak een marinade van de sojasaus, oestersaus, honing en het vijfkruidenpoeder. Voeg de kip toe en roer goed door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik. Bij voorkeur marineer je de kip een half uurtje.
  • Zet ondertussen een grote pan met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
  • Terwijl de noedels koken, snijd je de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 3 minuten gaar.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verwarm een wok of koekenpan met de olie. Haal de kip uit de marinade (bewaar de marinade!) en bak 3 minuten. Voeg de champignons en taugé toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli, de gekookte noedels en de rest van de marinade erover en roer goed door elkaar. Serveer direct. Lekker met geroosterd zwart sesamzaad.

Linda’s Tips

  • *verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten. Staat het niet bij de kruiden, kijk dan bij het Oosterse schap.
noedels met groente en kip
 

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.