Kijkje in mijn leven september 2018

September waar ben je gebleven? 3 x knipperen met mijn ogen en het is alweer oktober. Het is een roerige maand geweest. Gelukkig zijn we ook even een weekendje weg geweest met het gezin. Even een oplaadmomentje, de verkoopstress van het huis achter ons laten en genieten van elkaar. Ik vertel je er van alles over. Neem je ook een kijkje in mijn leven?

Feest! De verjaardag van onze dochter vieren wij vaak in het eerste weekend van september als iedereen terug is van vakantie. Onze vaste taartenbakster kon helaas geen fancy taart maken. Dit keer hebben wij taarten besteld bij de Hema. Het gaf enige stress dat de bestelde taarten er niet waren op het moment dat ik ze wilde ophalen…Het is allemaal goed gekomen zoals je ziet.

Kijkje in mijn leven september 2018

Deze foto van de stofzuiger is een symbool van de maand september. De maand stond in het teken van het huis verkoop klaar maken omdat eind september ons huis op Funda kwam. Ineens stond manlief de schuur te zuigen, het moest niet gekker worden. Daarnaast hebben wij een laatste opruimronde gedaan. We zijn allerlei schatten op de vliering tegengekomen, zoals een nieuwe bestekcassette. We bleken ook nog eens 3 gourmetsets te hebben en een krat met tekst: bewaren maar niemand weet waarom.

Kijkje in mijn leven september 2018

Kijkje in mijn leven september 2018 5a

Ik heb de quote “a clean house is a clear mind” nooit begrepen tot deze afgelopen periode. Het is zo fijn om een goed opgeruimd huis te hebben en spullen weg te gooien. Zo kon ik in het begin van de maand niet lopen in ons kantoor. Als ik een printje wilde pakken, deed ik een soort hink stap sprong om er te komen. Nu heb ik ruimte en geniet ik enorm van dit plekje zonder dat het volgestouwd staat met rommel.

Kijkje in mijn leven september 2018

Zal ik het eens over eten hebben, dat is toch de reden dat jullie mij volgen toch? Deze plaattaart met courgette en flammkuchen met zalm en groene asperges heb ik meerdere keren gemaakt deze maand. Het zijn twee recepten die binnen 10 minuten klaar zijn en dus ideaal om mee te nemen naar een feestje. Ik maakte dit op ons laatste straatfeest, bij de oudermaaltijd van zoonlief op school en tijdens een etentje met vrienden.

Kijkje in mijn leven september 2018

Kijk mij eens blij zijn, heerlijk! Ik had dit even nodig, even helemaal niks doen. Ik sta hier op de veranda van mijn stacaravan (Azure). Op uitnodiging van Eurocamp heb ik een weekendje doorgebracht op één van hun campings (Beekse Bergen). Zoals jullie weten ben ik gek op kamperen. Al hebben wij al twee zomers achter elkaar de tent niet opgezet. Om eerlijk te zijn, zijn wij het slapen op de grond en het opbouwen van de tent na twee lange reisdagen een beetje zat. Een camping vinden wij nog wel steeds het leukste, dus hoe fijn is het dan om luxe te kamperen met eigen sanitair en een volledig ingerichte keuken? De lakens en handdoeken lagen klaar. Er staat een bbq bij de caravan en zelfs een föhn hoef je niet mee te nemen. Ik kan wel wennen aan al dit soort comfort.

Kijkje in mijn leven september 2018

Voor mij is kamperen lekker veel buiten zijn. Thuis ontbijt ik in het weekend alleen buiten bij 25 plus om 10 uur. Op vakantie trek ik gewoon een vest aan en hup naar buiten met alle spullen. Wat een geniet momentje is dit zeg. Vervolgens gingen wij voor de tweede keer Beekse Bergen bekijken. De reacties van de kinderen tijdens de autorit door het park waren magisch. Na twee heerlijke dagen kwamen we opgeladen weer thuis. In de mei vakantie gaan we wederom kamperen in een stacaravan. We zoeken een camping in Italië bij het Gardameer of de Costa Brava in Spanje met groot zwembad voor de kids en dichtbij een paar leuke dorpjes zodat we in de avond lekker uiteten kunnen gaan. Wie van jullie is al vaker met Eurocamp op vakantie geweest en heeft een goede campingtip voor ons? Laat je een reactie achter onder de blog?

Kijkje in mijn leven september 2018

Bij ons thuis ben ik toch vaak voor 95% diegene die kookt. Dit was voor het blogtijdperk toch beter geregeld om eerlijk te zijn… Tegenwoordig hebben manlief en kids de vers pakketten van onze Plus supermarkt ontdekt. Ik had een inspirerende middag van mijn mediabureau. Terwijl ik daar was, kreeg ik al een lief berichtje dat ze met elkaar “met liefde en aandacht mijn eten aan het maken waren”. Bij thuiskomst stond deze dampende schaal lasagne op mij te wachten.

Kijkje in mijn leven september 2018

Verjaardagscadeaus, als ik ergens slecht in ben is het wel cadeautjes kopen. Niemand zit op nog meer spullen te wachten. Ik gaf een goede vriendin dan ook een gezellig etentje cadeau. Lekker samen herinneringen maken, dan is toch meer mijn ding. We zaten bij de Zwarte Vosch een pinchos bar in Utrecht. Heerlijk zeg om allerlei kleine hapjes te eten. Ik vond de tapas verrassend goed en heel anders dan de standaard tentjes. Ik ga zeker nog eens terug.

Kijkje in mijn leven september 2018

Een gezellige en spontane borrel bij ons thuis met nieuwe buren. Het is toch echt wel bijzonder dat wij alle 24 buren al kennen voordat we überhaupt de sleutel hebben. Onderling worden er allerlei afspraakjes gemaakt en ik denk dat er zeker al een stuk of 8 stellen al bij ons thuis geweest en wij bij hun. Het is zo fijn om te weten dat we wederom in een hele fijne buurt terecht komen.

Kijkje in mijn leven september 2018

Aan de ene kant kan ik geen afstand nemen van de zomer, aan de andere kant verlang ik ook naar kaarsjes, de gordijnen dicht en elke avond de houtkachel aan. Dit was de eerste keer van het seizoen. We hadden nog allerlei leftovers van zaterdag en dit hebben we zondags heerlijk opgepeuzeld.

Kijkje in mijn leven september 2018

En toen was het zover: het Te Koop op ons huis. Het was zo dubbel. Het huis is klaar voor nieuwe bewoners, die er hopelijk met net zoveel plezier als ons in gaan wonen. Maar we verlaten ook de plek waar de kinderen geboren zijn, wij beiden ons bedrijf gestart zijn en waar veel dierbare herinneringen liggen. Ik heb echt even een traantje weggepinkt.

Kijkje in mijn leven september 2018

De maand oktober belooft een mooie maand te worden. Ik ga met mijn dochter een paar dagen weg en daar kan ik mij nu al op verheugen. Kijk ondertussen live mee via Instagram Stories.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.