Weekmenu 76 – makkelijke recepten

Yeah, eindelijk kan ik meer vertellen over mijn nieuwe project. In juli kunnen jullie gratis een e-bookje met camping recepten downloaden. Hierbij heb ik wel jullie hulp nodig. De voorbereiding is in volle gang en de meeste recepten staan op de foto. Welk recept mag ABSOLUUT niet ontbreken in het e-book? Wat is jullie lievelingsrecept? Of zoek je misschien een makkelijke camping versie van een pasta carbonara of een spaghetti bolognese? Laten jullie een reactie achter onder dit bericht?

De uitgangspunten zijn makkelijke, snelle (voor zover dit lukt op een gasstelletje) recepten met weinig ingrediënten. Voor het koken op de camping heb je maximaal 2 gas pitjes nodig. Vaak maak ik ook gebruik van de skottelbraai voor een eenpans gerecht. De focus ligt op genieten en relaxen. De verantwoorde maaltijden komen na de vakantie weer aan bod 🙂

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 76 makkelijke recepten

Maandag: quiche met spinazie

Deze quiche heeft een bodem van quinoa. Het is even iets meer werk, maar dan heb je ook wat.

Quiche met spinazie

Dinsdag: aspergesoep van de schillen

Gooi jij altijd de schillen van de asperges weg? Niet meer, nu je weet hoe eenvoudig je er soep van kunt maken. Ik geef je 3 recepten.

aspergesoep van schillen

Woensdag: zoete aardappel salade

De zoete aardappel salade is één van mijn favoriete salades. De combinatie met geitenkaas (of feta), linzen en couscous is goddelijk!

Zoete aardappel salade

Donderdag: sticky drumsticks

Bij de drumsticks uit de oven is het altijd “ruzie” om de verdeling van de kippetjes. Aan de buitenzijde is het vlees plakkerig en zoet, terwijl de binnenkant lekker mals blijft. Geliefd bij jong en oud.

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Vrijdag: kip burgers met courgette frieten

Het is weer eens tijd voor een burgertje. Dit keer maak je ze van kipfilet. Daarnaast serveer je courgette frieten uit de oven.

Courgette frieten met kipburgers

Zaterdag: koffie ontbijtcake met appel

Dit soort ontbijtjes maak ik graag in het weekend. De geur in huis is onweerstaanbaar. Pas wel op want de ontbijtcake is goed heet als deze uit de oven komt.

koffie ontbijtcake met appel 11a

Zondag: zelf guacamole maken

Al jaren staat de guacamole als één van mijn best bekeken recepten op de site. Dit heerlijke goedje serveer je bij de borrel met nacho’s of voor bij deze plaattaart of bij de chili.

zelf guacamole maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.