3.2 uit 11 beoordelingen

Beef teriyaki spiesjes

Wat een genot zeg het zonnetje van de afgelopen weken. Laten we hopen dat dit een voorbode is van een heerlijke zomer. Lekker buiten eten, zodat de avond voelt als een minivakantie. Dit jaar geef ik jullie een kijkje in onze zomer maaltijden. De ene keer gooi ik een aantal ingrediënten in een maaltijd salade, de andere keer staat de barbecue aan met groente en vlees. De marinade voor het vlees maak je makkelijk zelf. De eerste in de rij zijn deze beef teriyaki spiesjes.

Vroeger stond barbecueën bij ons in het teken van veel vlees. Tegenwoordig draait het om een goed stukje vlees met (meer) duidelijkheid over de herkomst. De bbq wordt nu als buitenkeuken ingezet. In de schuur staat een complete skottelbraai met een rooster, grill, skottel en deksel. Naast barbecueën kun je er ook mee bakken, koken en roerbakken. Dit apparaat nemen wij ook altijd mee naar de camping. De komende weken kunnen jullie meer gerechten van de skottelbraai verwachten.

Beef teriyaki spiesjes

Laten we even terug gaan naar het recept. Biefstuk is één van mijn favoriete stukjes vlees, als kind eigenlijk al. Bij mij thuis aten we de biefstuk met alleen zout en peper een goede jus en een witte boterham om in te dopen. Yum! Vandaag de dag kies ik voor biefstuk omdat het minder verzadigde vetten bevat. Daarbij is het snel klaar en met een goede marinade kun je er elke keer een andere twist aan geven.

De Aziatische keuken is na de Italiaanse maaltijden favoriet in huize Linda. Op vakantie nemen wij altijd een fles zoute sojasaus mee, omdat dit vaak zo’n zoektocht in de buitenlandse supermarkt is. De sojasaus is de basis voor de marinade van de biefstuk. Een echte teriyaki saus wordt gemaakt van sojasaus, mirin (rijstwijn) en sake. De sake laat ik altijd achterwege en de rijstwijn bleek op te zijn. In plaats daarvan heb ik rijstazijn gebruikt. Een super lekkere combinatie. Onze dochter is een vlees liefhebber en heeft er enorm van genoten.

De beef teriyaki spiesjes heb ik geserveerd met noedels en wokgroente. Een eetlepel van de marinade smaakt trouwens ook te gek door de noedels. Geniet nog meer van de zomer door vaker buiten te koken.

Beef teriyaki spiesjes

Beef teriyaki spiesjes

Ingrediënten

4 personen
  • 8 – 10 tapas prikkers
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels bruine suiker of honing
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • 400 – 500 gram biefstuk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Leg de tapas prikkers minimaal 30 minuten in een bak water, zodat het hout niet verbrand op de barbecue.
  • Meng de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, knoflook en gember in een pannetje. Verwarm en roer goed door elkaar, zodat het suiker oplost. Laat de saus inkoken tot een stroperige dikte. Om het proces te versnellen, kun je ook een lepeltje maizena toevoegen.
  • Snijd de biefstuk in blokjes en rijg aan de spiesjes. Smeer de biefstuk in met de marinade.
  • Verwarm de barbecue met de grillplaat erop. Grill de beef teriyaki spiesjes kort en blijf continue besmeren met de marinade.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Nog meer BBQ recepten in mijn e-book

e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit artikel betreft een samenwerking met stichting Vlees.nl Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.