5 uit 1 beoordeling
10 minuten
Oventijd 20 minuten

Nacho plaattaart met bonen

Vandaag staat er een feestmaaltje voor jullie klaar. Een plaattaart vind ik altijd een lust voor het oog. Zodra ik vertel wat er allemaal op zit, ren je naar de winkel om de ingrediënten voor de nacho plaattaart met bonen te halen.

Deze plaattaart is ideaal voor het einde van de week, wanneer je niet zoveel zin meer hebt om te koken maar wel lekker wilt eten. Dit Fast Food Friday recept is super snel voorbereid. Terwijl de oven zijn werk doet, kun je met een drankje en een tijdschrift op de bank ploffen.

De bladerdeegbodem wordt belegd met mijn favoriete ingrediënten. De plaattaart smeer je in met crème fraîche. Vervolgens komt de groenten erop zoals paprika, tomaten, bonen en maïs. De nacho’s en kaas zorgen voor een zalige topping. Daarnaast kun je natuurlijk nog los met lente ui, koriander en jalapeños voor een extra Mexicaans sfeertje. Dit maaltijdje is sin carne, dus je vegetarische vrienden maak je ook blij.

Nacho plaattaart met bonen

De basis voor deze Mexicaanse plaattaart heb ik altijd standaard op voorraad. Mijn voorraadkast is mijn grote trots. Het staat vol met pakken rijst, pasta, meel, houdbare melk, tonijn blikjes en groente in blik. Zo kan ik in een handomdraai koken uit de voorraadkast. Vooral groente uit blik is ideaal om een maaltijd op een snelle manier “groener” te maken of als vulling te gebruiken voor een salade.

Voor deze plaattaart heb ik de blikjes van Bonduelle gebruikt. Dit heb ik altijd in huis. De groente worden kort geblancheerd of ingemaakt met stoom in vacuüm. Deze unieke methode binnen de groenteconserven zorgt voor de mooie kleur, goede smaak en de lekkere bite. De vitamines en mineralen blijven behouden, want 4 uur na oogst is de groente al in blik verwerkt. Zo eet je eigenlijk vers bereide groente. Dit is juist handig voor als je met een weekmenu werkt en 1x per week boodschappen doet. Zo zet je aan het einde van de week nog steeds een voedzame maaltijd op tafel.

Nacho plaattaart met bonen

Nacho plaattaart met bonen

Ingrediënten

4 personen
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 klein blikje Bonduelle rode kidneybonen
  • 1 klein blik Bonduelle zwarte bonen
  • 1 klein blikje Bonduelle maïs
  • 100 gram tortilla chips naturel
  • 40 gram geraspte kaas cheddar
  • guacamole

Ingrediënten voor de topping

  • jalapeños
  • 2 lente uitjes
  • handje koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een nacho plaattaart met bonen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Vouw de randen omhoog, zodat er een soort bak ontstaat. Prik in het deeg met een vork.
  • Besmeer de bladerdeegbodem met de helft van de crème fraîche.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Laat de kidneybonen, zwarte bonen en maïs goed uitlekken.
  • Vul het bladerdeeg met alle groente. Strooi de tortilla chips erover en de kaas. Schuif de nacho plaattaart 15 – 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Maak ondertussen de guacamole. Snijd eventueel de jalapeños in plakjes, de lente ui in stukjes en hak de koriander grof. Strooi de extra toppings over de plaattaart bij het serveren.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Bonduelle. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.