• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Nacho plaattaart met bonen

Nacho plaattaart met bonen

juni 8, 2018 door Linda 4 Reacties

Samenwerking. Vandaag staat er een feestmaaltje voor jullie klaar. Een plaattaart vind ik altijd een lust voor het oog. Zodra ik vertel wat er allemaal op zit, ren je naar de winkel om de ingrediënten voor de nacho plaattaart met bonen te halen.

Deze plaattaart is ideaal voor het einde van de week, wanneer je niet zoveel zin meer hebt om te koken maar wel lekker wilt eten. Dit Fast Food Friday recept is super snel voorbereid. Terwijl de oven zijn werk doet, kun je met een drankje en een tijdschrift op de bank ploffen.

De bladerdeegbodem wordt belegd met mijn favoriete ingrediënten. De plaattaart smeer je in met crème fraîche. Vervolgens komt de groenten erop zoals paprika, tomaten, bonen en maïs. De nacho’s en kaas zorgen voor een zalige topping. Daarnaast kun je natuurlijk nog los met lente ui, koriander en jalapeños voor een extra Mexicaans sfeertje. Dit maaltijdje is sin carne, dus je vegetarische vrienden maak je ook blij.

Nacho plaattaart met bonen

De basis voor deze Mexicaanse plaattaart heb ik altijd standaard op voorraad. Mijn voorraadkast is mijn grote trots. Het staat vol met pakken rijst, pasta, meel, houdbare melk, tonijn blikjes en groente in blik. Zo kan ik in een handomdraai koken uit de voorraadkast. Vooral groente uit blik is ideaal om een maaltijd op een snelle manier “groener” te maken of als vulling te gebruiken voor een salade.

Voor deze plaattaart heb ik de blikjes van Bonduelle gebruikt. Dit heb ik altijd in huis. De groente worden kort geblancheerd of ingemaakt met stoom in vacuüm. Deze unieke methode binnen de groenteconserven zorgt voor de mooie kleur, goede smaak en de lekkere bite. De vitamines en mineralen blijven behouden, want 4 uur na oogst is de groente al in blik verwerkt. Zo eet je eigenlijk vers bereide groente. Dit is juist handig voor als je met een weekmenu werkt en 1x per week boodschappen doet. Zo zet je aan het einde van de week nog steeds een voedzame maaltijd op tafel.

Nacho plaattaart met bonen

Nacho plaattaart met bonen

recept voor 4 personen:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 klein blikje Bonduelle rode kidneybonen
  • 1 klein blik Bonduelle zwarte bonen
  • 1 klein blikje Bonduelle maïs
  • 100 gram tortilla chips (naturel)
  • 40 gram geraspte kaas (cheddar)
  • guacamole

topping

  • jalapeños
  • 2 lente uitjes
  • handje koriander

Stappen om een nacho plaattaart met bonen te maken:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Vouw de randen omhoog, zodat er een soort bak ontstaat. Prik in het deeg met een vork.
  3. Besmeer de bladerdeegbodem met de helft van de crème fraîche.
  4. Snijd de paprika in blokjes.
  5. Laat de kidneybonen, zwarte bonen en maïs goed uitlekken.
  6. Vul het bladerdeeg met alle groente. Strooi de tortilla chips erover en de kaas. Schuif de nacho plaattaart 15 – 20 minuten in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Maak ondertussen de guacamole. Snijd eventueel de jalapeños in plakjes, de lente ui in stukjes en hak de koriander grof. Strooi de extra toppings over de plaattaart bij het serveren.

Nacho plaattaart met bonen

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Dit artikel betreft een samenwerking met Bonduelle. Lees hier mijn disclaimer.

Onderwerp: DINER, VEGETARISCH Tags: bladerdeeg, bonen, fast food friday, kaas, kidneybonen, maïs, mexicaans, nacho's, paprika, plaattaart, Tomaten, tortilla chips, vegetarisch, zwarte bonen

Lees Interacties

Reacties

  1. marja zegt

    juni 8, 2018 op 1:45 pm

    Lekker ! ga ik morgen maken.
    Leuke fijne recepten heb je ….onlangs de feta spread met gegrilde groenten gemaakt en tussen een Turks brood gedaan. Was zo ontzettend lekker!
    Bedankt voor het delen.

    Groetjes Marja

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 11, 2018 op 2:14 pm

      Hi Marja, dank je wel voor het compliment. Hoe smaakte de taart? Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Reny zegt

    juni 8, 2018 op 5:35 pm

    Oeh, Lin, ziet er super lekker uit! Zeker een idee voor het weekend, ik ga nu niet meer naar de winkel rennen 😉

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 11, 2018 op 2:14 pm

      Hey Reny, haha dat begrijp ik van jou hoor! X

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • zelf burritos maken zonder pakjes en zakjes Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.  Zelf maken? Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/feestelijke-borrelplank-met-3-dips/
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #borrelhapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld