• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Sticky kipdrumsticks uit de oven

december 6, 2014 door Linda 8 Reacties

De kleverige kipdrumsticks zijn onweerstaanbaar! Aan de buitenzijde is het vlees plakkerig en zoet, terwijl de binnenkant lekker mals blijft. Hierdoor zijn de sticky kipdrumsticks uit de oven niet alleen populair bij kinderen maar ook bij volwassenen.

Even een bekentenis. Ik heb jarenlang kant en klare kruidenmixen gebruikt om kipdrumsticks mee te bereiden. Lekker, makkelijk en altijd een groot succes thuis. Maar bij gezonder eten horen geen pakjes en zakjes. Nadat mijn voorraad zakjes op was (ik heb een hekel aan om eten weg te gooien), werd het tijd om te experimenten.

Naast kruiden is marineren een manier om kip op smaak te brengen. Deze marinade heeft alles in zich. Een zoetje door de honing, een zoute smaak door de sojasaus en een intense nootachtig smaak door de sesamolie. De knoflook erbij is een fijner smaakmaker. Kortom, een marinade om vaker te maken!

Sticky kipdrumsticks uit de oven

Sticky kipdrumsticks uit de oven

recept voor 4 personen:

  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sesamolie (Oosterse schap – AH)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels soja saus (Kikkoman less salt met groene dop)
  • 8 – 10 kipdrumsticks
  • optioneel: rode peper in dunne ringetjes

Stappen om sticky kipdrumsticks uit de oven te maken:

  1. Snijd de teentjes knoflook fijn.
  2. Maak een marinade van de knoflook, honing, sesamzaad, sesamolie, sojasaus en optioneel rode peper. Dep de kipdrumsticks droog met keukenpapier en leg in de marinade en laat 1 uur intrekken in de koelkast. Hussel na 30 minuten even door elkaar. Heb je haast, laat het marineren dan achterwege.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg de drumsticks in een grote ovenschaal of op een bakpapier beklede bakplaat en bak in 30 – 35 minuten goudbruin. Keer halverwege en besprenkel met de overgebleven marinade.

Tip: sesamolie wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken. Ook lekker als dressing over een salade.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+

Onderwerp: DINER Tags: kip, kip recepten, kip uit de oven, marinade, marineren, vlees uit de oven

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen zegt

    december 6, 2014 op 7:47 am

    Een goede marinade kan iets simpels als drumsticks zo geweldig maken. Meestal maak ik dezelfde marinade, maar deze versie lijkt me ook lekker.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 6, 2014 op 8:25 am

      HI Emily, nou dan hoop ik je geïnspireerd te hebben om iets nieuws uit te proberen.

      Beantwoorden
  2. Linda zegt

    juni 1, 2016 op 6:17 pm

    Vandaag gemaakt en we hebben er van zitten smullen! Ok, vooruit 1 peuter vond het lekker en de ander heeft bij voorbaat al geen hap op…lag vast aan zijn humeur en zeker niet aan de kip ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 1, 2016 op 10:00 pm

      Ach ja, een volgende keer beter toch? Fijn dat jullie er zo van genoten hebben. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Peter zegt

    augustus 27, 2016 op 1:55 pm

    Hi Linda, kan het kwaad als ik de kip de dag van te voren al marineer?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 29, 2016 op 9:21 am

      Hi Peter, nee hoor dat kan prima. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Aki zegt

    juli 28, 2018 op 6:38 pm

    Zojuist gemaakt en ik vond het geen succes. Ondanks de heerlijke ingredienten bleek de marinade helaas heel flauw (ondanks de toevoeging van een rode peper), de kip was pas na ruim 40 minuten goed gaar en i.p.v een knapperig velletje was het heel slap.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 op 9:26 am

      Hi Aki, wat jammer dat dit recept geen succes was. Hopelijk past een ander recept wel bij je.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17855390335685109 BROOD MET ROOMKAAS, PISTACHE EN CRANBERRY

Ik zit nog even in mijn bubble van de @koffietijd.5uurlive uitzending van gisteren. Wat was het tof om met zoveel mensen tegelijk te #proefkoken en al jullie vragen te beantwoorden. Ik heb de heerlijkste foto’s voorbij zien komen. Nu weer terug naar de orde van de dag. 🎄Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache, cranberries en honing geworden.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/roomkaas-broodjes-met-pistache-en-cranberries/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerst2019 #eten #watetenwemetkerst #lekkerbakken #ontbijt #brood
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld