• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Quiche met spinazie en een quinoabodem

Quiche met spinazie

oktober 22, 2015 door Linda Reageer

Een quiche maken zonder deeg, hoe doe je dit eigenlijk? Elien Elien’s Cuisine heeft een origineel idee: een bodem van quinoa. Op haar site tref je een verscheidenheid aan recepten, van voedzaam en gezond tot caloriebommetjes, van snelle doordeweekse recepten tot iets moeilijkere uitdagingen voor in het weekend.

Oh en je zult in het recept ook al snel zien dat Elien een van onze zuiderburen is. Ze heeft leuke originele gerechten die weer net even anders zijn dan bij ons. En dan nu aan de slag met de quiche met spinazie.

Quiche met spinazie

Wat heb je nodig voor de quinoabodem:

  • 250 gram ongekookte quinoa
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout
  • Olijfolie of boter om de taartvorm in te vetten

Wat heb je nodig voor de vulling:

  • 5 eieren
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 a 2  tomaten (Ik heb rode en gele gebruikt)
  • 80 gram geitenkaas
  • scheutje melk
  • Peper en zout

Hoe maak je de quinoabodem:

  1. Kook de quinoa gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af indien nodig.
  2. Zet opzij en laat afkoelen zodat hij ook kan drogen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in met olijfolie of boter
  4. Als de quinoa afgekoeld en droog is, voeg dan een losgeklopt ei toe samen de Parmezaanse kaas en een snuifje zout. Meng goed.
  5. Als de quinoa nog niet genoeg plakt, kan je een scheutje olijfolie toevoegen.
  6. Schep de quinoa in de taartvorm (maar niet alles gelijkertijd) en druk met de achterkant van een lepel de quinoa plat op de bodem en kantjes. De quinoabodem mag een redelijke dikte hebben, anders loopt het eiermengsel straks erdoorheen.
  7. Bak de bodem 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat even afkoelen.

Hoe maak je de vulling:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Pel de ui en look en hak fijn.
  3. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
  4. Fruit hierin de ui en bak even aan tot de ui glazig is. Roer regelmatig.
  5. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roer regelmatig.
  6. Als de spinazie geslonken is, wring goed uit. Ik heb deze in een vergiet gelegd en met een lepel goed aangedrukt zodat het vocht weg kan.
  7. Snij de tomaten in kwartjes.
  8. Kluts de eieren met een scheutje melk en kruid met peper en zout.
  9. Verdeel over de de bodem de spinazie. Giet hierover het eimengsel. Leg hierop de schijfjes tomaat. Verdeel de geitenkaas over de taart.
  10. Bak de quiche ongeveer 30 à 35 minuten in de oven tot het ei gaar is.
  11. Haal uit de oven en serveer direct.

Quiche met spinazie

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: quinoa korst, quinoa recept, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl