• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Vietnamese loempia’s zelf maken

vietnamese loempia's zelf maken

mei 21, 2018 door Linda 24 Reacties

Samenwerking. Zoals jullie weten ben ik dol op “zelf maak” recepten. Op dit recept voor Vietnamese loempia’s heb ik letterlijk peentjes zitten zweten. Lukt het om goed gerolde loempia’s te krijgen en lijkt de smaak op die van de loempia’s uit het kraampje? Wat blijkt? De bereiding is een fluitje van een cent en de smaak is goddelijk volgens mijn dochter. De volgende keer maken wij samen loempia’s voor haar verjaardag.

Inmiddels kan ik hard lachen om mijn zorgen over deze snack. De stap voor stap foto’s zijn een handig hulpmiddel, zodat je kunt zien hoe je de loempia’s rolt. Vervolgens bak je de springrolls in de frituurpan. Hiervoor gebruik ik Diamant frituurolie. Dit is gemaakt van 100% plantaardige olie, bevat minder verzadigde vetten en heeft een neutrale geur.

Vietnamese loempia maken

Op de lagere school had ik een Vietnamees vriendinnetje en was de loempia vaste prik op woensdag. Nooit beseft dat het zo eenvoudig was. Zelfs op onze reis naar Vietnam heb ik het recept en bereidingswijze voor loempia’s maken niet kunnen achterhalen. Uiteindelijk stelt het dus niets voor en maak je in een handomdraai zelf de lekkerste loempia’s.

Zelf Vietnamese loempia's maken is makkelijker dan je denkt. Ik neem je mee in stap voor stap foto's, iedereen kan dit recept maken. Maak er ook een loempia saus bij of de Vietnamese dipsaus nuoc cham. #sp

Vietnamese loempia’s maken

Recept voor 10 stuks:

  • 10 ontdooide loempiavellen (te vinden in vriesvak bij supermarkt of toko)
  • 25 gram ongekookte glasnoedels (100 gram gekookt)
  • 200 gram kipdijfilet (of nog beter kip gehakt)
  • snuf zout en peper
  • olijfolie
  • 50 gram wortel julienne
  • 50 gram zeer fijn gesneden prei
  • 50 gram taugé
  • 0,5-1 kippen bouillonblokje
  • Diamant frituurvet Original 3L
  • 1 los geklopt ei
  • extra nodig: frituurpan

serveer de zelf gemaakte loempia’s met chilisaus of een Vietnamese dipsaus

Recept voor Vietnamese dipsaus:

  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels water
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1 flink teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel chili vlokken
  • optioneel: eetlepel gehakte koriander blaadjes

vietnamse loempia's rollen

Stappen om Vietnamese loempia’s te maken:

  1. Week de glasnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel het af met koud water en laat ze goed uitlekken. Snijd de glasnoedels (rijstvermicelli) in kleine stukjes van 2 cm.
  2. Maal de kipdijfilet fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Kruid met zout en peper en bak gaar in een koekenpan met olijfolie. Voeg vervolgens de wortel, prei, taugé en rijstvermicelli eraan toe. Bak 2 minuten mee zodat, de groente lekker knapperig blijft. Zorg in ieder geval dat al het vocht verdampt is. Verkruimel het bouillonblokje en breng de loempiavulling hiermee op smaak.
  3. Neem een loempiavel (bewaar de rest onder een natte theedoek) en leg dit met de punt naar je toe. Leg 2 eetlepels vulling in het midden van het vel. Zorg dat een kwart van beide kanten vrij blijft. Vouw de zijkanten over de vulling. Neem de bovenste punt en leg over de vulling heen en rol op. Bestrijk de randen met het los geklopte ei. Herhaal dit met de rest van de loempiavellen en vulling.
  4. Verwarm in een frituurpan de Diamant frituurolie tot 175 graden en bak de loempia’s 5 tot 6 minuten goudbruin. Draai ze na 2 minuten om met een tang, zodat ze aan alle kanten garen. Laat de loempia’s even uitlekken op een stuk keukenrol.
  5. Serveer met een zelfgemaakte chilisaus of nuoc cham (de Vietnamese dipsaus) door de limoensap, suiker, water, vissaus, knoflook, chili vlokken en eventueel verse koriander met elkaar te mengen.

vietnamese loempias

Zelf Vietnamese loempia's maken is makkelijker dan je denkt. Ik neem je mee in stap voor stap foto's, iedereen kan dit recept maken. Maak er ook een loempia saus bij of de Vietnamese dipsaus nuoc cham. #sp

 

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ | Google+
Dit artikel betreft een samenwerking met Diamant. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Categorie: Aanbevolen, Snack Tags: kip, loempia's, prei, tauge, wortel, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte zegt

    mei 21, 2018 om 7:09 pm

    Wat goed zeg dat het je gelukt is om ze te maken. En dat het vrij eenvoudig is geeft hoop ;) Ze smaken ongetwijfeld veel en veel lekkerder zelfgemaakt :D

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 22, 2018 om 10:17 am

      Hey, nou het is vast ook een recept voor jou! Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. silke zegt

    mei 23, 2018 om 3:21 pm

    zo blij met dit recpetje :) zoek al lang een lekker recept voor Vietnamese loempia’s en nu vind ik ze hier op je blog waar ik al veel receptjes van heb geprobeerd. Dankjewel, zal ik dit weekend zeker uittesten!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 28, 2018 om 1:23 pm

      Hi Silke, is het je gelukt? Ik ben zo benieuwd.

      Beantwoorden
  3. Ghiz zegt

    mei 29, 2018 om 8:47 pm

    Hoi,

    Leuk recept ik maak ze zelf ook al een tijdje. Ipv kipdijfilet gebruik ik kipfilet. Kook de kip eerst uit en dan pluk ik de kip en doe het dan bij de groeten. En ipv ei doe ik ze dicht plakken met mengsel van bloem en water. Alleen deed ik ze anders vouwen. Jou techniek ga de eerst volgende keer toepassen. Bedankt voor de foto ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 30, 2018 om 11:58 am

      HI, ik heb ook de versie geprobeerd met koken in bouillon. Persoonlijk vond ik dat minder lekker. Daarbij heb ik ook gelezen dat het water en bloem “dichtgeplakt” kan worden. Wat is de verhouding van water en bloem, dan probeer ik dit een volgende keer.

      Beantwoorden
  4. Eric zegt

    februari 3, 2019 om 8:07 am

    Zijn deze ook goed af te bakken in een airfryer?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 11, 2019 om 9:20 am

      Hi Eric, ik heb dit nog niet uitgeprobeerd. Toevallig heb ik er nog 4 liggen. Ik ga het proberen 8 minuten op 200 graden.

      Beantwoorden
  5. Elsa zegt

    februari 9, 2019 om 6:56 pm

    Vanmiddag samen met mijn dochter van 12 gemaakt, 40 stuks want we zijn net z’n 6-en thuis ( en er zaten 40 loempiavellen in het pak?).
    Heerlijk waren ze, zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het delen?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 11, 2019 om 9:20 am

      Hi Elsa, dank je wel zeg voor je reactie. Echt super leuk!

      Beantwoorden
  6. Elsa zegt

    februari 10, 2019 om 7:38 am

    Hoi Linda, ik heb gisteren samen met mijn 12 jarige dochter er 40(!) gemaakt, omdat we thuis met z’ n 6en zijn. Ze waren zo op! Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Bedankt voor het delen, groetjes Elsa.

    Beantwoorden
  7. Mijammie zegt

    maart 24, 2019 om 1:08 pm

    Lukt dit ook met rijstvellen? Die zijn nl gluten vrij . loempia vellen niet…daar zit tarwe in.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 25, 2019 om 10:54 am

      Hi, ik heb dit zelf nooit geprobeerd. Ik vraag me af of het knapperig wordt. Bij Miss Glutenvrij heb ik wel een bereiding voor je gevonden zie hier https://missglutenvrij.nl/2012/10/19/vegetarische-loempias/ Succes ermee.

      Beantwoorden
  8. Job de Wijze zegt

    juli 6, 2019 om 8:42 pm

    Echt lekker recept ik ben 12 en kan het al?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 8, 2019 om 2:34 pm

      Wauw top Job! Leuk dat je mij even mailt. Succes met je volgende recept.

      Beantwoorden
  9. Petra zegt

    augustus 8, 2019 om 10:06 pm

    Kun je de loempiatjes invriezen
    Gr petra

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 12, 2019 om 10:55 am

      Hi Petra, ja hoor je kunt de loempia’s invriezen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  10. Bianca zegt

    augustus 15, 2019 om 1:23 pm

    Heb ze net voor de 2e keer gemaakt. 1e keer met een hele bouillonblok vonden we toch te zout. Nu met een halve geprobeerd. Vanavond proberen ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 20, 2019 om 10:15 am

      Enne hoe smaakte het nu? Ik gebruik altijd biologische bouillon die minder sterk van smaak zijn. Dus dat zou het verschil in smaak kunnen verklaren.

      Beantwoorden
      • Bianca zegt

        augustus 20, 2019 om 11:10 am

        Ja hij was perfect nu, zo lekker ?

        Beantwoorden
  11. Anneke zegt

    september 12, 2020 om 6:35 pm

    Ik heb ze vandaag gemaakt
    Heerlijk ik heb er 40 gemaakt
    Maar ik krijg ze meer plat ipv zo mooi rond als de jouwe.
    Ipv kip heb ik rundgehakt gebruikt.
    Ik wil ze invriezen doe je ze daarna bevroren bakken? En hoe lang?
    Bedankt

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 14, 2020 om 3:07 pm

      Hi Anneke, misschien kun je de loempia’s nog iets strakker oprollen, zodat ze ronder worden. Je kan ook even op YouTube kijken voor een instructiefilmpje, dan wordt het waarschijnlijker duidelijker. Je kunt de loempia’s zeker invriezen en gewoon bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Start met 6 minuten en kijk of ze langer moeten, maar ik verwacht van niet. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  12. Patricia zegt

    januari 7, 2021 om 12:24 pm

    Super leuk hoor je recept! Heb al vaker loempia’s gemaakt doe er alleen nog snufje vetin en vissaus bij. Maar sinds een jaar eten we geen vlees meer dus ga ze vandaag, met dochter 6 met vegetarische kipstukjes maken. Voor het eerst helemaal vega, ben benieuwd ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 8, 2021 om 3:46 pm

      Hi Patricia,

      Wat leuk zeg. Ik ben benieuwd hoe ze smaken.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • zelf ijsthee maken Zelf ijsthee maken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl