Havermout ontbijttaart voor Moederdag

Zondag is bakdag! Vandaag is de generale repetitie voor volgende week zondag: Moederdag. Wie wil de dag nu niet beginnen met eenhavermout ontbijttaart? Voor mij liever geen (dure) cadeaus maar ontbijt op bed en zelfgemaakte frutsels. Ik kijk er nu al naar uit. Het is altijd zo’n gezellig familie momentje.

De bodem voor dezeontbijttaart kan niet mislukken eigenlijk en bak je bij voorkeur van te voren, zodat de bodem goed afgekoeld is. Vlak voor het serveren wordt de Griekse yoghurt gemengd met jam. Persoonlijk houd ik van abrikozen jam. Natuurlijk kun je ook kiezen voor aardbeien of frambozen vanwege de mooie roze kleur.

Bij mijn andere ontbijttaartjes gebruik ik vaak rijpe banaan. Alleen lust lang niet iedereen banaan. Dus op veler verzoek ben ik met een alternatief aan de slag gegaan. Ongezoete appelmoes is een prima vervanger.

Havermout ontbijttaart voor moederdag

Havermout ontbijttaart voor Moederdag

recept voor 1 taartje

  • 100 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 ml kokosolie (vloeibaar)
  • 40 gram ongezoete appelmoes (bv Servero)
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel abrikozen jam (of andere smaak)
  • extra nodig: 12 cm taartje (Xenos of Action)

Stappen om een havermout ontbijttaart voor Moederdag te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maal de havermout kort in de hakmolen van de staafmixer. Voeg de amandelmeel, gesmolten kokosolie en appelmoes toe. Meng door elkaar tot een korrelig deeg.
  3. Vet het taartvormpje in. Neem 3/4 van het deeg en verdeel dit over de bodem. Gebruik de bolle kant van een lepel om het goed te verdelen. Maak een rand van de rest van het deeg.
  4. Bak het taartje 15 minuten in de oven. Laat geheel afkoelen.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  6. Vul het taartje met de yoghurt. Voeg de jam toe en maak zigzag bewegingen met een vork, waardoor er swirls ontstaan. Strooi het schaafsel erover en serveer direct.

Havermout ontbijttaart voor moederdag

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.