Nog geen beoordelingen

Griekse yoghurt ijsjes met honing en walnoten

De afgelopen week hebben wij enorm genoten van een vakantie op het Griekse eiland Zakynthos. Wij zijn gek op de Griekse gastvrijheid, de relaxte sfeer, het weer en natuurlijk het eten. Op geen enkele menukaart ontbreekt het traditionele dessert van Griekse yoghurt, honing en walnoten. Van deze drie ingrediënten heb ik ook een dessert gemaakt. Het zijn Griekse yoghurt ijsjes met honing en walnoten geworden.

Om eerlijk te zijn, heb ik nog even getwijfeld of ik dit ijsjes recept wel online kon zitten. Het is eigenlijk zo simpel. De Griekse yoghurt wordt gemengd met de honing en de walnoten. Vervolgens zet je het in de vriezer en snijd je het in stukken. staat er vol mee onder de naam “yogurt bark”. Ik ben er nog steeds niet achter wat “bark” betekent trouwens…. Naast de honing en walnoten kun je er ook fruit, granen of chocolade aan toevoegen.

Mijn kinderen zijn gek op ijs. In de lente / zomer periode is onze vriezer gevuld met zelfgemaakte ijsjes.

griekse yoghurt ijsjes

Griekse yoghurt ijsjes met honing en walnoten

Ingrediënten

Aantal personen8 stukken
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 – 2 eetlepels honing naar smaak
  • 30 gram walnoten

Extra nodig

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de Griekse yoghurt met de honing.
  • Hak de walnoten grof.
  • Neem een ovenschaal of bakplaat die in de vriezer past. Leg het bakpapier erop en smeer de Griekse yoghurt uit. Ik heb er twee kleine mini taartvormpjes voor gebruikt. Strooi de walnoten erover en druk aan. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
  • Haal kort voor het serveren uit de vriezer. Snijd in stukken met een scherp mes en serveer direct.
griekse yoghurt ijsjes

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.