Weekmenu 70 – makkelijke recepten

Weekmenu nummer 70 alweer! Ooit wilde ik dit 4 weken volhouden. Drie keer knipperen met mijn ogen en ik zit nu weekmenu 70 te schrijven. Ik schrijf de menu’s niet met het idee dat jullie het complete menu koken. Hoe vaak ik te horen krijg: “ik heb geen idee wat ik nu weer op tafel moet zetten” Met de weekmenu’s hoop ik jullie te inspireren en te helpen om de keuze makkelijker te maken.

Soms zijn we zo druk, dat er even geen ruimte is om iets te verzinnen voor het avondeten. Toch wil je dan een lekkere en makkelijke maaltijd zonder gedoe op tafel wilt zetten. Met dit in mijn achterhoofd schrijf ik wekelijks met veel plezier een nieuw menu. Elke keer kan ik zo blij worden als ik dan reacties krijg: “oh de pasta zet ik op het menu van de week“. Daar doe ik het voor. Kijk dus of er nog iets voor je bijzit bij dit weekmenu. Enne, gek op asperges? Dan zou ik de variant in bladerdeeg eens uitproberen.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

p.s. ben je op zoek andere recepten? Kijk dan even bij de eerder verschenen weekmenu’s.

Weekmenu 70 makkelijke recepten

Maandag: wortelnoedels met shiitake

Na het weekend kan ik vaak een extra groente intake gebruiken. Jij ook misschien? Dan zijn deze wortel noedels met shiitake met Aziatische twist iets voor jou.

Wortel noedels met shiitake

Dinsdag: asperges in bladerdeeg

Dit asperge recept is één van de lekkerste ooit. Het blijft een feestje om de asperges met zalm in een pakketje te verstoppen.

asperges in bladerdeeg

Woensdag: groentepakketjes van de bbq of uit de oven

Of het nu wel of geen barbecue weer is, de groentepakketjes kunnen altijd. Je kunt de groente namelijk ook garen in de oven. Yum!

groentepakketjes van de bbq

Donderdag: snelle rijstmaaltijd met kip en groente

Goede vriendin M. tipte mij over dit recept. Lin, dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel. Heerlijk, hier houd ik nu van.

Snelle rijstmaaltijd met kip en groente

Vrijdag: Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Wij zijn er stiekem even tussenuit geknepen en zitten de hele week al aan de heerlijkste Griekse recepten. De Griekse keuken kan niet zonder oregano en citroen en daar maak je deze heerlijke marinade mee.

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Zaterdag: sushitaart

Het is bijna Moederdag. Keuzes maken is niet één van mijn beste eigenschappen. Voor morgenochtend heb ik een zoet recept bedacht. Aan de andere kant maak je mij ook erg blij met een sushi taart. Dus heren, jullie mogen kiezen.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

Zondag: yoghurt pannenkoeken met gemarineerde aardbeien

Mijn kinderen zijn altijd helemaal bezig met Moederdag. Ik ben benieuwd wat ze dit keer voor mij bedacht hebben. Het liefst heb ik een ontbijtje op bed met zelfgemaakte cadeautjes.

yoghurt pannenkoeken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.