Linda geniet op dit moment van een welverdiende vakantie en dus neem ik het stokje vandaag eventjes van haar over met deze wortel noedels met shiitake.
Voor iedereen die mij nog niet kent: ik ben Bo (bekend van Beaufood) en ik ben gék op lekker en gezond eten. Mijn passie is om lekkere recepten te maken die ook nog eens voedzaam zijn en waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan. De recepten die ik maak kun je hier vinden op mijn blog. Wil je ook genieten van lekker eten en gezonde recepten? Dan ben je van harte welkom. Voor vandaag heb ik een lekker licht vegetarisch hoofdgerecht voor je. Perféct voor op warme dagen.
Ik gebruik voor mijn groenten noedles een spirelli, maar mocht je die niet in huis hebben dan kun je de wortels ook in hele dunne reepjes snijden!
Wortel noedels met shiitake
Ingrediënten
- 500 gram wortelen
- 100 gram shiitake (of vervang door kastanje champignons)
- 4 eetlepels soja saus
- 3 eetlepels honing
- 1 teentje knoflook – geperst
- 1/2 rode peper – fijn gesneden
- 1 lente ui – in ringetjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Optioneel
- een paar hazelnoten als garnering
Bereiding
- Was de wortelen en maak er met een spirelli noedels van.
- Verhit wat kokosvet of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shiitakes. Schenk na drie minuten de sojasaus en de honing erbij en schep de rode peper en knoflook erdoorheen. Voeg daarna de wortel noedels toe en de lente ui.
- Ik vind het zelf lekker als de noedels nog een beetje knapperig zijn. Bak de noedels al omscheppend zo’n vier minuten. Voor zachte noedels bak je gewoon wat langer.
- Verdeel de noedels over twee diepe borden en sluit af met de sesamzaadjes en hazelnoten.
Linda’s Tips
- Tip: Lekker voor erbij: een frisse groene salade bij van rucola.