Nog geen beoordelingen

Sushi taart

Yes, daar is dan eindelijk het recept van de sushi taart.Wat een enthousiaste reacties kreeg ik op de foto’s op Facebook en Instagram. Jullie zijn dus net zulke sushi lovers als ik. En deze sushi pie is veel makkelijker om te maken dan gewone sushi.

Dit sushi recept is trouwens niet van mij, maar van Anne Travel Foodie. Ik heb haar via Instagram leren kennen. De liefde voor lekker eten en reizen hebben wij gemeen. Anne eet graag gezond zonder vlees en zonder toegevoegde suiker. Ze is gek op sushi en maakt hier graag variaties op zoals deze sushi taart maar ook sushi donuts. Kijk maar snel eens op haar site.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

De sushi taart ziet er fantastisch uit en is heel simpel om te maken. Anne gebruikt de sushi rijst zonder toevoegingen. Ik heb de rijst net als bij sushi op smaak gebracht met rijstazijn, suiker en zout. Zorg verder dat je een mini taartvorm in huis hebt. Mijn bakring heeft de afmeting van 12 cm waardoor ik de hoeveelheden gehalveerd heb.

Ik kan je zeker aanraden om de instructievideo van Anne even te bekijken. Daarna weet ik zeker dat je de sushi taart snel zult maken. Echt wat een fantastische taart en helemaal mijn smaak.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

Sushi taart

Ingrediënten

4 personen
  • 125 gram sushi rijst
  • 2,5 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 nori vellen gebruik de rest voor de omelet met hüttenkäse
  • 2 eetlepels mayonaise
  • wasabi pasta naar smaak
  • 1/4 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gram rauwe zalm sushi kwaliteit
  • extra nodig: taartvorm 12 cm Xenos
  • optioneel: sesamzaad

Bereiding

  • Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout en verwarm op een laag vuurtje zodat de suiker oplost. Voeg toe aan de gekookte rijst en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Leg de onderkant van de taartvorm op een nori vel en snijd met een scherp mesje op maat. Herhaal met het tweede vel.
  • Leg het norivel in de taartvorm. Verdeel de helft van de sushirijst erover en druk aan.
  • Meng de mayonaise met wasabi naar smaak en smeer de helft op de rijst.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes net als het vruchtvlees van de avocado. En de zalm in blokjes.
  • Dek het mayonaise mengsel af met een laagje komkommer en avocado en het tweede sushi vel. On top de rest van het rijst met de wasabi mayonaise en wederom een laagje komkommer en avocado en als laatste de zalmblokjes. Bestrooi eventueel met sesamzaad. Zet in de koelkast tot gebruik.
Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en dit recept is makkelijk om te maken. Zelfs makkelijker dan gewone sushi en nog gezond ook. Kijk snel hoe je dit recept maakt.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.