• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Sushi taart

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

juli 2, 2017 door Linda 4 Reacties

Yes, daar is dan eindelijk het recept van de sushi taart. Wat een enthousiaste reacties kreeg ik op de foto’s op Facebook en Instagram. Jullie zijn dus net zulke sushi lovers als ik. En deze sushi pie is veel makkelijker om te maken dan gewone sushi.

Dit sushi recept is trouwens niet van mij, maar van Anne Travel Foodie. Ik heb haar via Instagram leren kennen. De liefde voor lekker eten en reizen hebben wij gemeen. Anne eet graag gezond zonder vlees en zonder toegevoegde suiker. Ze is gek op sushi en maakt hier graag variaties op zoals deze sushi taart maar ook sushi donuts. Kijk maar snel eens op haar site.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

De sushi taart ziet er fantastisch uit en is heel simpel om te maken. Anne gebruikt de sushi rijst zonder toevoegingen. Ik heb de rijst net als bij sushi op smaak gebracht met rijstazijn, suiker en zout. Zorg verder dat je een mini taartvorm in huis hebt. Mijn bakring heeft de afmeting van 12 cm waardoor ik de hoeveelheden gehalveerd heb.

Ik kan je zeker aanraden om de instructievideo van Anne even te bekijken. Daarna weet ik zeker dat je de sushi taart snel zult maken. Echt wat een fantastische taart en helemaal mijn smaak.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en is makkelijk om te maken.

Sushi taart

recept voor 1 taart (12 cm) voor 4 personen

  • 125 gram sushi rijst
  • 2,5 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 nori vellen (gebruik de rest voor de omelet met hüttenkäse)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • wasabi pasta naar smaak
  • 1/4 komkommer
  • 1 rijpe avocado
  • 150 gram rauwe zalm (sushi kwaliteit)
  • extra nodig: taartvorm 12 cm (Xenos)
  • optioneel: sesamzaad

Stappen om een sushi taart te maken:

  1. Kook de sushi rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Meng ondertussen de rijstazijn, suiker en zout en verwarm op een laag vuurtje zodat de suiker oplost. Voeg toe aan de gekookte rijst en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Leg de onderkant van de taartvorm op een nori vel en snijd met een scherp mesje op maat. Herhaal met het tweede vel.
  3. Leg het norivel in de taartvorm. Verdeel de helft van de sushirijst erover en druk aan.
  4. Meng de mayonaise met wasabi naar smaak en smeer de helft op de rijst.
  5. Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes net als het vruchtvlees van de avocado. En de zalm in blokjes.
  6. Dek het mayonaise mengsel af met een laagje komkommer en avocado en het tweede sushi vel. On top de rest van het rijst met de wasabi mayonaise en wederom een laagje komkommer en avocado en als laatste de zalmblokjes. Bestrooi eventueel met sesamzaad. Zet in de koelkast tot gebruik.

Sushi taart. Het ziet er spectaculair uit en dit recept is makkelijk om te maken. Zelfs makkelijker dan gewone sushi en nog gezond ook. Kijk snel hoe je dit recept maakt.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral te lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: DINER, PASEN, SNACK Tags: avocado, hapje, rijst, sushi, taart, wasabi, zalm

Lees Interacties

Reacties

  1. Dennis zegt

    juli 28, 2018 om 11:57 am

    Wat mooi zeg !
    Ik ga deze sushitaart maken voor de verjaardag van m’n dochter

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 13, 2018 om 9:27 am

      Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het gesmaakt heeft en of je een foto hebt.

      Beantwoorden
  2. Rian zegt

    september 9, 2018 om 11:04 pm

    Heel leuk en mooi deze taart. ik maakte eerst altijd rolletjes van sushi. Dit is weer eens iets anders. Suiker doe ik er niet door, wat vies! Ik kneed de rijst na het koken door met rijstazijn en wasabi. Ook geen zout, helemaal niet nodig. Deze mooie taartjes ga ik volgende week maken voor mijn sushi-minnende vrienden, maar dan zonder suiker en zout. Dank voor de tip.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      september 10, 2018 om 2:18 pm

      Hi Rian, goed om te horen zeg. Ik ben benieuwd of je er ook foto’s van maakt. Wil je mij er dan eentje sturen?

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.