• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Borrelbrood met pesto en olijven

borrelbrood met pesto

december 28, 2015 door Linda 3 Reacties

Borrelen is één van mijn grote hobby’s. Ik zit graag aan tafel met mijn gezin of vrienden met allerlei kleine hapjes om mij heen. Een lekker wijntje en een glaasje water erbij. De komende week doop ik om in de borrelhapjes week. Ik trap af met een borrelbrood met pesto en olijven. In januari back to normal, ok?

Wees nu eerlijk, met oud en nieuw wil je lekker genieten. Niet teveel, want met kerst heeft iedereen toch al genoeg gegeten. Zelfgemaakte borrelhapjes voelen dan toch beter dan kant en klare happen.

borrelbrood met pesto

Dit borrelbrood met pesto en olijven is een snel en makkelijk recept. Wederom hoeft dit deeg niet te rijzen. Jeetje, wat houd ik van dit soort brood recepten. Alleen even kneden. Vervolgens rol je het deeg uit tot een lap. Smeer de ene helft in met zelfgemaakte pesto en vouw over de andere helft heen. Zo vul je het brood op een eenvoudige manier met de pesto. De olijven zitten voor de helft in het deeg en de ander helft druk je op de bovenzijde van het deeg.

Ik heb geen stap voor stap foto’s genomen. Kijk hiervoor maar even bij dit recept van vriendin Francesca. Zo’n 1,5 jaar geleden proefde ik haar pestobrood en sindsdien heb ik mijn eigen versie willen maken.

Ik weet wel dat ik er niet meer zo’n lange tijd overheen laat gaan, voordat ik dit borrelbrood recept weer maak!

pestobrood met olijven

Borrelbrood met pesto

  • 100 gram Kalamata olijven
  • 1 citroen
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram speltbloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 210 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel (basilicum) olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepels pesto + extra om erbij te serveren

Hoe maak je het borrelbrood met pesto:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de olijven in ringen. Dep droog. Rasp de citroen en de kaas. Houd de helft van het olijven, citroen en kaas mengsel apart. De andere helft gaat in een kom met de bloem, bakpoeder, Griekse yoghurt, olijfolie, Italiaanse kruiden en snufje zout. Kneed tot samenhangend deeg.
  3. Rol het deeg op een bebloemd aanrecht uit tot een vierkante lap van 1 cm dik. Smeer de onderste helft in met de pesto. Sla vervolgens de bovenste helft over de onderste helft en vouw de zijkanten rondom het deeg omhoog.
  4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk voorzichtig de rest van de olijven, citroen en kaas in het deeg. Bak 25 minuten in de oven.
  5. Bestrooi met een snufje zeezout en serveer er nog wat pesto bij.

Zoek je nog meer hapjes voor oud en nieuw? Kijk dan even bij het overzicht van alle borrelhapjes recepten.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: KERST, SNACK Tags: bakrecepten, borrelen, borrelhapjes, borrelhapjes recept, hapjes, hapjes recepten, pesto recept, pesto recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Laura zegt

    december 28, 2015 om 8:13 pm

    Lekker! Gebruik je alleen de citroenrasp?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 29, 2015 om 2:48 pm

      Dat klopt.

      Beantwoorden
  2. Micky zegt

    februari 3, 2018 om 9:25 am

    Lekker! Kan ik ook gewone bloem gebruiken in plaats van speltbloem? Of iets anders? Bij mijn supermarkt hebben ze namelijk geen speltbloem.. hoor het graag!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.