Wat heb ik afgelopen week genoten van de quality time met mijn gezin in Griekenland. Mijn hoofd zit vol met allerlei lekkere nieuwe smaakcombinaties en typische Griekse specialiteiten. Ik kan niet wachten om thuis aan de slag te gaan. Natuurlijk heb ik ook eenweekmenu gemaakt, lekker gevarieerd deze week. We trappen de week af met een vegetarische hartige taart met spinazie. Ook mag een een portie vette vis in een krieltjes salade niet ontbreken.
Daarnaast staat er een andijviestamppot met een twist op het programma en een bloemkoolcurry. Het weekend kun je de voorraad granola aanvullen en bij de borrel serveer je een zelfgemaakte dip. Geniet ervan.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #18 makkelijke recepten
Maandag: quiche met spinazie
Een quiche zonder bladerdeeg bodem. Hiervoor in de plaats wordt quinoa gebruikt!
Dinsdag: krieltjes salade met zalm
Oh, zoals je ziet is deze krieltjes salade een oud recept (de foto zou er nu anders uit zien). Maar als ik je vertel dat er naast krieltjes, zalm ook avocado in de salade zit ben je waarschijnlijk direct om.
Woensdag: andijviestamppot met ham en kaas
Mijn moeder maakte vroeger altijd een rauwe andijviesalade. Ik heb haar recept omgetoverd in een stamppot en door het citroensap en uitje wordt het een frisse stamppot.
Donderdag: bloemkoolcurry
Van de Hollandse pot door naar een Oosterse maaltijd. Een gekookte bloemkool doet mij niet zoveel. Het kooltje combineren met een curry pasta daar en tegen is te gek.
Vrijdag: courgette frieten met kipburgers
Yes, vrijdag en dus fast food maar net even anders. Geen gewone frieten maar courgette frieten met kipburgers.
Zaterdag: pikante hummus
Bij de borrel is een dip altijd fijn. Ik ben gek op een pittige dip uit de supermarkt. Tot ik een keertje de ingrediënten bekeek….
Zondag: chocolade boekweit granola
Een goed gevulde pot granola is altijd fijn om in huis te hebben. Ik waarschuw je wel alvast. Deze pot is zo lekker dat het net kleine snoepjes zijn.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terugvinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.