4.3 uit 4 beoordelingen

Gevulde paprika met rijst

Gevulde paprika met rijst is zo jaren 60 & 70. Niks nieuws onder de zon. Maar dat maakt ze niet minder lekker. Het handige aan gevulde paprika’s is dat je dit met allerlei soorten groente en vlees kunt vullen. Terwijl de paprika’s in de oven staan, heb je even tijd om de keuken alvast op te ruimen of lekker een momentje voor jezelf te nemen en met een boekje op de bank te kruipen.

Gevulde paprika

Ik vind zo’n gevulde paprika met rijst in ieder geval erg feestelijk staan. Van de firma BestPeppers kreeg ik deze bijzondere geel rood gestreepte paprika’s genaamd Enjoya toegestuurd. Een lust voor het oog, als je het mij vraagt. En lekker. De paprika wordt met liefde en passie geteeld op een natuurlijk voedingsbodem. Het telen draait niet om snelheid, waardoor ze de tijd krijgt om langzaam te groeien en te rijpen. Dit zorgt voor een heerlijke smaak en hierdoor is de paprika lekker knapperig.

gevulde paprika met rijst

Deze paprika vraagt erom om in zijn volle pracht op tafel te zijn. Vandaar lekker een ouderwets gevulde paprika met rijst en groente. Het groen van de courgette en geel van de mais zorgen voor extra kleuren accenten.

Gevulde paprika

Gevulde paprika met rijst

Ingrediënten

Aantal personen4 paprika’s
  • 1 kopje ongekookte zilvervlies rijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje olie
  • 1/2 courgette
  • 1 klein blikje mais
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • 1 eetlepel verse platte peterselie
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 100 gram feta
  • 4 rode paprika’s

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je gevulde paprika?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in 5 minuten glazig met een scheutje olie. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak nog 3-5 minuten mee. Spoel de mais af om overtollig zout te verwijderen. Hak de verse kruiden fijn en voeg met de mais toe aan het groente mengsel.
  • Giet de rijst af en meng met de groenten. Verkruimel de feta erover.
  • Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder zaadjes en zaadlijsten. Schep de vulling voorzichtig in de paprika en sluit af met de kapjes. Zet in een ingevette ovenschaal en bak 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

Linda’s Tips

  • Tip: verwerk de rest van de courgette in een courgette geitenkaas salade.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.