Nog geen beoordelingen

Fudge koeken uit het Laura’s Bakery bakboek

Zoals jullie weten ben ik niet zo goed in bakken. Nou ja, dat is een understatement. Op één of andere manier lukt het mij niet om in één keer een bakrecept tot een goed einde te brengen. Hoe dit komt? Koken doe ik op gevoel en dat werkt niet bij bakken. Om een juist resultaat te bereiken dienen bepaalde verhoudingen gerespecteerd te worden. Alleen weet ik niet hoe dit zit…

Mijn dochter daarentegen staat bijna elke week iets te bakken met of zonder pak. Ze was dan ook direct enthousiast om de fudge koeken uit Laura’s Bakery bakboek uit te proberen. Enne, ik hoef Laura toch niet meer voor te stellen toch? (Laura is één van de grootste bak koninginnen van Nederland.) Na haar basis bakboek is er nu een nieuw bakboek uit met eenvoudige recepten voor gebak, koek, desserts en borrelhapjes.

Nu had ik de keuze om lekker veilig een recept van de borrelhapjes uit te proberen. Nee, ik ga echt aan het bakken! Het fijne aan de schrijfstijl van Laura is dat je het vertrouwen krijgt om de recepten zelf ook uit te proberen. Voor de meeste baksels heb je weinig ingrediënten nodig en hiervoor kun je gewoon naar de supermarkt, wel zo fijn. Enne, onthoud dat suiker een functie heeft en je niet zomaar weg kunt laten.

De fudge koeken spraken mij direct aan. Bij mij ging het de eerste keer wederom niet goed. What happened? Bij stap 4 rol je het deeg met het stukje fudge op. Op de foto in het boek hebben de koekjes een platte bovenkant, dus ik dacht dat de balletjes deeg zacht ingedrukt moesten worden. Oeps, dat is dus niet de bedoeling. Volg gewoon het recept en dat komt het vanzelf goed.

Mijn mening? Het Laura’s bakery bakboek is lekker praktisch. Bij elk recept staat vermeld hoe je het kunt bewaren (echt zo handig) en ook krijg je een extra tip over de bereiding of een variatie tip. Het is een bakboek zonder fratsen. Een aanrader om in de kast te hebben.

Fudge koeken met chocolade uit Laura's Bakery Bakboek

Fudge koeken met chocolade

Ingrediënten

Aantal personen18 stuks
  • 80 gram roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacao (variatie op het originele recept)
  • 9 blokjes fudge

Extra nodig

  • vershoudfolie en bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Klop de boter en suiker romig met een mixer. Voeg ei en vanille extract toe en klop tot ze zijn opgenomen. Voeg bloem, bakpoeder en cacao toe en kneed tot een stevig koekdeeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de blokjes fudge en maak 18 balletjes van het deeg. Wil je koekjes van dezelfde maat? Leg het deeg dan op de weegschaal en reken uit hoe zwaar elk balletje mag zijn.
  • Neem een balletje deeg en druk dit plat tot een langwerpig lapje. Leg het halve blokje fudge erop en rol het deeg op. Rol in je handen tot een stevig balletje, waarbij je zorgt dat er geen kiertjes zijn. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 16 minuten op 180 graden.

Linda’s Tips

  • Tip van Laura: als je gelijk een koekje wilt snoepen, kijk dan uit met je mond want de vulling is erg warm.

Bewaartip: de koekjes zijn 2 tot 3 weken houdbaar in een afgesloten trommel.

Het boek kun je onder andere bestellen bij Bol.com voor € 24,99

Fudge koeken met chocolade uit Laura's Bakery Bakboek

Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.