Nog geen beoordelingen

Zoete pompoenpuree

De pompoen recepten vliegen je om de oren. Zeker als je een rond dwaalt op Pinterest heb je voor het één na het andere recept pompoenpuree nodig. Vaak zijn het Amerikaanse gerechten. Daar kun je in de supermarkt pompoenpuree in blik kopen. Vandaag laat ik je zien hoe eenvoudig je zelf zoete pompoenpuree maakt.

Nu de pompoenen regelmatig in de aanbieding zijn, is het maken van een pompoenpuree een fluitje van een cent. Je snijdt een fles pompoen in vieren, verwijdert de zaden en draden en roostert de groente in de oven. Hierdoor krijgt de oranje vriend een heerlijke intense zoete smaak.

Zoete pompoenpuree maken

Natuurlijk kun je ook blokjes pompoen uit de vriezer of koelvers kopen. Kook de groente dan in een bodempje water volgens de verpakking. Deze bereiding is in ieder geval een stuk sneller.

Naar gelang mijn bui en of tijd maak ik van beide methodes gebruik. Qua smaak heeft een verse pompoen geroosterd uit de oven mijn absolute voorkeur.

Je kunt de pompoenpuree “naturel” houden of zoals in dit recept verder op smaak brengen. Ik gebruik deze pompoenpuree in de ochtend voor mijn ontbijt.

Zoete pompoenpuree maken

Zoete pompoenpuree

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 1 fles pompoen
  • 8 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel

Extra nodig

  • twee glazen potjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden en de helften in kwarten. Verwijder de zaadjes en de draadjes. Zet de stukken met de snijranden naar beneden (en schil dus naar boven) 45 minuten tot een uur in de oven, totdat de pompoen zacht is. Dit kun je ook de dag ervoor alvast doen, zodat je direct aan de slag kunt.
  • Laat even afkoelen en schraap dan het vruchtvlees van de schil.
  • Doe het vruchtvlees met het sap, kaneel en honing in de hakmolen van de staafmixer (of blender) en maal tot een egale massa. Bewaar maximaal een week in de koelkast of vries een gedeelte in.
  • Lekker voor in de yoghurt, havermout of taart.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.