• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Speculaas sinaasappel crumble

speculaas sinaasappel crumble

november 21, 2015 door Linda 1 Reactie

De crumble heb ik recentelijk pas ontdekt. Lekker in een toetje met seizoensfruit rabarber of als ontbijt met blauwe bessen. Van de zomer kon ik mij al verheugen op een crumble als Sinterklaas recept.

Alleen had ik de appel en blauwe bessen als eens gebruikt en zocht ik een alternatief. Toevallig kwam ik weer eens op de site van Philippine terecht van Liefde voor Lekkers. Zij maakt altijd zulke bijzondere content, zoals wij bloggers dat noemen. Haar recepten zijn net even anders of zoals ze zelf schrijft: “eigenzinnige gerechten zonder poespas”. Kijk en laat ik nu houden van makkelijke recepten en van die eigenzinnigheid kan ik nog veel leren.

speculaas sinaasappel crumble

Vorige Sinterklaas periode heb ik bij haar de sinaasappeltjes met pepernoten uit de oven voorbij zien komen. Dat leek mij nou een perfect idee voor mijn crumble. Scheelt ook weer afwas, omdat ik de sinaasappelhelft ook direct als bakje gebruik. De speculaas sinaasappel crumble is zo gemaakt met plakmiddel in de vorm van kokosolie en honing. Het meel vervang ik door amandelmeel (te lekker) en havermout.

De speculaassmaak komt van de zelfgemaakte speculaaskruiden en een paar pepernoten natuurlijk. En zoveel kruidnoten heb je er niet voor nodig. Hak voor de grap eens 2 noten grof. Dit geeft genoeg volume voor 1 sinaasappel. Ik zal de Sint niks vertellen, als jij er nog wat extra kruidnoten overheen strooit ok? Vertel jij mij dan wel hoe het smaakte? Of stuur mij een foto en tag mij of gebruik #lekkeretenmetlinda

speculaas sinaasappel crumble

Speculaas sinaasappel crumble

recept voor 4 personen:

  • 4 (zoete) handsinaasappelen
  • 1 eetlepel kokosolie (extra virgine) of roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 8 pepernoten
  • extra nodig: 1 ovenschaal
  • optioneel: extra pepernoten ter garnering

Stappen om een speculaas sinaasappel crumble te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Boen de sinaasappelen schoon. Snijd doormidden en snijd voorzichtig het vruchtvlees om de randen los, vervolgens snijd je de partjes los of in 8 gelijke stukjes.
  3. Verwarm de kokosolie en de honing in een pannetje tot een vloeibare massa. Voeg de amandelmeel, havermout en speculaaskruiden toe en hussel goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de sinaasappelhelften. Hak de pepernoten grof en strooi over de sinaasappels en druk een beetje aan.
  4. Plaats in een ovenschaal en zet 15 – 20 minuten in de oven en laat vervolgens even afkoelen. Serveer op een bordje en strooi er eventueel extra grof gehakte pepernoten naast.

Tip van Philippine: serveer met een bolletje ijs. Mij lijkt een flinke klodder hangop of Griekse yoghurt ook zalig.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: DESSERT, SINTERKLAAS RECEPTEN Tags: bakrecepten, crumble, crumble recept, Sinaasappel, sint recepten, sinterklaas, Sinterklaas recept, speculaas recept

Lees Interacties

Reacties

  1. sanne zegt

    november 23, 2015 om 12:42 pm

    mmm dit lijkt me echt heerlijk. Wij eten op pakjesavond altijd gezellig met heel de familie. En daarna komt sinterklaas altijd op bezoek. De kinderen door het dolle en helemaal blij met al een cadeautjes. Ik heb er al weer helemaal zin in. En dit is natuurlijk een perfect toetje. Dit zal sinterklaas vast ook wel lekker vinden 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.