• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • PASEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • PASEN 2021
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kijkje in onze vakantie in Parga (Griekenland)

Kijkje in onze vakantie in Parga

juni 9, 2017 door Linda 4 Reacties

Griekenland. Soms weet je niet wat je mist, tot je het weer gevonden hebt. Na 8 jaar afwezigheid zetten wij weer voet op Griekse bodem. Ook boekten wij voor de 6e keer bij dezelfde organisatie die kleinschalige accommodaties aanbied. Wij hadden voor een week een appartement gehuurd in de badplaats Parga (in het noorden van Griekenland in de provincie Epiros). En als snel werd duidelijk dat wij niet weer zo lang wachten voordat wij terugkeren. Eens kijken waar ik toch zou beginnen met het kijkje in onze vakantie in Parga met heel veel restaurant tips.

De eerste dagen hebben wij niks gedaan en dan bedoel ik ook echt niks. Ons appartement lag in de bergen en wij liepen 13.000 stappen (vindt manlief leuk om bij te houden) door heen en weer naar het dorp te lopen om twee keer per dag uiteten te gaan. Ja, eten is een gezinshobby en daar zijn we allemaal heel goed in geworden.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Ons complex telde 15 appartementen met een zwembad erbij. De eerste week van mei was het water behoorlijk koud. Dit weerhield de kinderen niet om elke dag een duik te nemen. Laat mij maar een boek lezen op een ligbed, daar ben ik toch beter in. Ik heb mij 1 keer laten overhalen en uiteindelijk was het nog best lekker. De vakantie stond in het teken van relaxen en dat is goed gelukt.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Laat ik jullie eens meenemen naar een paar fijne plekjes waar wij geweest zijn en waar wij gegeten hebben.

Koffie bij Golfo Beach

Koffie is één van mijn basis behoeftes. In het appartement lukte het niet om een fatsoenlijke bak koffie te zetten. Bijna elke ochtend liepen wij naar Golfo Beach om twee koppen koffie naar binnen te gieten. Deze taverne zit in een kleine baai Piso Krioneri beach genoemd. Het is zo’n idyllisch stukje strand omgeven door rotspartijen aan beide kanten en een mooie blauwe zee. De golven kunnen daar behoorlijk wild zijn. Het uitzicht is fantastisch vanaf de taverna. Ik kon er uren naar kijken.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Kijkje in onze vakantie in Parga

Olijfmuseum Paragaea

Natuurlijk heb ik een kijkje genomen bij het olijfmuseum Paragaea in het dorp. Via een paar kleine straatjes kom je hier terecht. Vroeger werd de olijfolie midden in het dorp geperst. Allerlei machines staan er nog. Onze guide kon super enthousiast vertellen en daarna was er een kleine proeverij met nog meer uitleg. Echt even leuk om te doen.

Eten aan de boulevard

Krioneri beach is het grotere strand in het dorp. Hier heb je een boulevard vol met restaurantjes. Voor ons zijn de Grieken zelf de graadmeter. Waar zitten de locals, want dan gaan wij er ook zitten. Probeer je ons naar binnen te trekken, dan slaan we je de hele vakantie over.

Persoonlijk houden wij het meest van authentieke restaurants. Een aantal tentjes zien / proberen er Westers uit te zien. Daar lopen wij met een grote boog omheen. Bij dit soort plekjes kan ik in Nederland ook eten. Ik kies juist houten stoeltjes en tafels met een wit/blauw geblokt kleedje uit. Het draait mij om goed eten en een vriendelijke bediening. Het seizoen was net gestart en iedereen was alleraardigst. Het leuke aan de Grieken is dat ze dol zijn op kinderen. Vaak werd ze iets extra’s toegestopt of mochten ze helpen, mee de keuken in of wat dan ook.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Ter voorbereiding op de keuze van restaurants, gebruik ik onder andere de App Tripadvisor. Ik ben het lang niet altijd eens met de reviews, maar het geeft je wel een beeld van de menukaart en ook waar het restaurant zich bevind. Tegenwoordig kun je zelfs een reis plannen in de App en je favoriete hotels, restaurantjes etc een hartje geven. Ter plekke kun je zo de locatie makkelijker terugvinden. Verder vraag ik altijd ter plekke aan bijvoorbeeld Nederlands die er wonen en werken naar tips. Onze hostess kwam met allerlei suggesties en ook spraken wij een Nederlandse dame van een toeristen winkeltje. Ze kwamen beide met dezelfde aanbevelingen. Ook taxichauffeurs kunnen je vaak goed helpen.

Taverna Arkoudas

Dit restaurant zit net voorbij het Anker. Qua uitstraling zou je er makkelijk voorbij kunnen lopen. Niet doen, het eten is er voortreffelijk en de bediening typisch Grieks. Wij zijn er twee keer geweest en hebben er heerlijk gegeten. De gegrilde octupus en sardientjes zijn te gek net als de risotto met zeevruchten. En van het huis kregen wij nog griekse yoghurt met een stukje baklava en honing. Oh zo lekker.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna Hellenikon

Dit restaurant zit in een zijstraatje van de boulevard. Via een paar smalletjes straatjes kom je er terecht. Dit restaurant ligt niet in de loop en daarna niet zo toeristisch. Het staat heel goed bekend met name om zijn traditionele eten. Een aantal specialiteiten zijn feta uit de oven, kaas balletjes (inderdaad een bitterbal maar dan plat geslagen) en saganiki groente.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna To Souli

Ook dit restaurant zit aan de boulevard. De octopus carpaccio vond ik uiteindelijk niet zo heel bijzonder. De schaal met zeevruchten was te gek. Het was een prima tentje.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taka take mam

Yes, wij zijn ook in een Griekse snackbar geweest. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen. Het was 1 mei en de hele omgeving trekt voor de Dag van de Arbeid naar Parga. Het was gezellig druk overal. Eigenlijk hadden we niet zo trek en zochten een broodje. Dit plekje zat vol met Grieken en dus voor ons de reden om het laatste tafeltje te bemachtigen. Ik heb hier een heerlijk pita met gyros gegeten. Dit heeft mij trouwens geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met een pita broodjes recept.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna Bacchos

Bij deze taverna zijn wij ook twee keer geweest. De kids vonden het er namelijk erg leuk. De eerste keer heb ik kleftiko gegeten. Dit is een typisch Griekse specialiteit met vlees, groente en aardappel in bakpapier uit de oven. Lekker, alleen erg machtig! Ik heb het niet opgekregen. De tweede keer heb wederom een zeevruchten schaal besteld met mosselen, kokkels, garnalen en sint jacobs schelpen. In Nederland is dit onbetaalbaar en hier slechts 15 euro.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Eten net buiten de drukte

Taverna Perivoli

Een keer hebben we minder goed gegeten en dat was bij Perivoli (nummer 5 volgens Tripadvisor). Dit restaurant ligt buiten het dorp en voor ons lekker dichtbij ons appartement. De sfeer is er goed en de inrichting is warm. Op de foto’s zie ik nog staan homemade food. Waarschijnlijk heb ik gewoon de verkeerde gerechten gekozen. Ik had mosselen saganiki besteld, maar die kwamen uit de vriezer. Nu ik door de foto’s heen scroll, zie ik ook een foto van toen wij klaar waren. Niemand heeft zijn bord leeggegeten….

Kijkje in onze vakantie in Parga

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna Tzimas

Van alle tavernas is dit een plekje met het minste uitzicht. Dit restaurant zit namelijk direct aan de weg vlakbij het busstation. Helaas. Het eten maakt een hoop goed, al was de bediening van de eigenaar niet zo tof. Dit was een oude man, terwijl (volgens ons) zijn zoon er ook rondliep en 10x leuker was. Maar goed. Hier staan ze bekend om de kleftiko die je een dag van te voren moet bestellen. De kaart is ruim en de bietensalade is een aanrader en ook de gevulde aubergine was lekker op smaak. Wij kwamen er een Nederlands stel tegen dat al 35 jaar in de regio kwam en vanaf kinds af aan al bij Tzimas at. Kijk, dat vind ik nou een leuk verhaal.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna To Skaloma in Lygia

Houd je van vis? Dan MOET je naar deze taverna. Na een paar dagen niks doen, werd het tijd voor actie. We besloten met de auto te gaan lunchen.. Even zonder dollen. Wij vinden het leuk om door kleine dorpjes te rijden en een beetje mee te krijgen van het echte Griekse leven. De oma’s die in het zwart de weg staan te vegen en de mannen die onder een boom een spelletje doen en koffie of Ouzo drinken. Wij zijn van plan om over een paar jaar – zonder kinderen – terug te komen en met de auto rond te rijden en te logeren in een bed and breakfast.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Maar goed, even terug naar To Skaloma. Het zit namelijk bij de vishaven. Stel je hier niet te veel van voor. In totaal liggen er misschien 10 boten. Ons was verteld dat wij rechts van de kerk een afslag naar rechts moesten nemen. Voor die afslag kon je ook naar rechts om vervolgens in de the middel of nowhere terecht te komen. Drie keer raden welke afslag wij genomen hebben. Juist ja! Wij reden met ons kleine huurautootje op een pad met onkruid waar alleen  eenrichtingsverkeer mogelijk was. Ik ben maar uitgestapt om te zien of het pad wel begaanbaar bleef. Het idee om achteruit de berg af te gaan trok ons niet zo. Gelukkig zag ik na een paar honderd meter een haventje en konden wij onze weg vervolgen.

De kaart van To Skaloma zag er op het eerste ogenblik niet zo bijzonder uit. En dan komt het leuke. De ober nam ons mee naar de keuken om lades met verse vis op ijs te openen. Ik vind het zo te gek om op die manier je eigen vis uit te zoeken. De kids zijn dol op inktvis en octopus. Ik kan je vertellen dat ik naast de sepia in Barcelona van jaren geleden nog nooit zulke lekkere gefrituurde inktvis heb gegeten. En de smaak van octopus met citroen olie proef ik nog.

Kijkje in onze vakantie in Parga

Kijkje in onze vakantie in Parga

Taverna Christos Sarakiniko beach

Helaas hebben wij niet bij deze taverna gegeten, maar ik vind het nog wel even de moeite waard om te noemen. Wij stonden dus voor een gesloten deur en hebben toen ons avontuur bij de locals meegemaakt. Dat kun je hier terug lezen. De taverna zit met nog een bar/restaurant in een kleine baai op 20 minuten van Parga. Het restaurant heeft een geweldige tuin en is ruim opgezet. Daarbij kun je ook lekker een dagje vertoeven op het strand. Je kunt er met de auto of bootje komen. Wij vonden het erg jammer dat het gesloten was en kom er graag eens terug. Al is het om de zon er te zien ondergaan. Helaas ben ik vergeten foto’s te maken. Dit komt een beetje door de stress met de kids, maar deze man heeft onze middag gered.

griekse gastvrijheid

Uiteten in Griekenland is heel betaalbaar. De gewoonte is om allerlei gerechten te bestellen en die met elkaar te delen. Bij elke hoofdmaaltijd bestelden wij tzatziki, brood, salade en nog een klein hapje. De kinderen zijn nu dol op brood dippen in olijfolie. Voor een euro of 60 heb je zalig gegeten met een wijntje of biertje erbij.

Misschien mis je de restaurants Aegis, Baros, Castello, en 5 Senses in het rijtje. Dit zijn meer restaurant voor fine dining. Met twee keer per dag uiteten en twee kids om ons heen, vond ik dat op een of andere manier minder aantrekkelijk. Het liefst schuif ik elke dag bij een Griekse moeder aan tafel en zit ik niet opgedirkt op een stoel mijn kinderen in bedwang te houden. Misschien herkenbaar voor jullie?

Nu ik dit zo allemaal opgeschreven heb, stap ik het liefst vandaag nog in het vliegtuig om terug te gaan. Hebben jullie nog leuke Griekse plekjes voor ons om te ontdekken? Zo zijn wij dol op Peloponnesos (3x) en trekt Corfu & Kreta mij minder. Maar ik houd mij aanbevolen voor jullie tips.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google

Categorie: OP BEZOEK BIJ Tags: fotodagboek, griekenland

Lees Interacties

Reacties

  1. Pauline zegt

    juni 12, 2017 om 10:33 am

    Ik ben wel benieuwd waar je geboekt hebt en in welke locatie jullie zaten?

    Beantwoorden
    • Janarie zegt

      december 13, 2017 om 4:28 pm

      Locatie is Huize Petrino, ik boekte er via Ross Holidays, paar jaar terug.

      Beantwoorden
  2. Simone Kuiter zegt

    juni 12, 2017 om 10:50 pm

    Dank je wel Linda, ik ben direct gaan inzoomen op Parga. Wat een heerlijke, fijne omgeving, precies wat ik zoek voor onze vakantie. Wie weet zitten we er in augustus / september!

    Beantwoorden
  3. Marij zegt

    juli 22, 2018 om 4:44 pm

    goede tips wij gaan eind Augustus naar Parga

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu makkelijke recepten 204

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • aspergesoep van schillen Aspergesoep van schillen – 3 recepten
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • tagliatelle met romige preisaus Tagliatelle met romige preisaus
  • zelf pastasaus maken Zelf pastasaus maken van verse tomaten
  • Pasta met zalm en doperwten Pasta met zalm en doperwten
  • Plaattaart met ei, ei recepten voor Pasen Plaattaart met ei en groene asperges
  • Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep. Tortellini soep met spinazie en worst

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met ONDER DE PANNEN MET ESTEE ~ Hoe tof is het om met een chefkok in de keuken te staan? Ik mocht een dagje koken @estee_strooker. Dit was te gek om te doen.

Estée en ik maakten een chefwaardig recept van zeebaars met een mediterrane salsa van cherrytomaatjes en olijven. Het pronkstuk van het gerecht is de op de huid gebakken zeebaars. 

Het geheim van een lekker krokant laagje op de vis zit in de temperatuur van de pan vertelde Estée mij. We gebruikten de nieuwe pannen van Tefal met een Thermo-Signal. Zodra de signal egaal rood is, kun je starten met bakken en oververhit je de pan niet. Daarnaast zorgt de coating op de pan ervoor dat de huid van de vis niet aan de pan blijft plakken. Ideaal, dit kan dus niet fout gaan!

Estee heeft nog een tweede tip over hoe je zorgt voor een knapperig korstje op de vis. Wil je die tip ook weten? Ga snel naar https://www.tefal.nl/nieuwegeneratiepannen voor de complete video en meer informatie over deze pannen. 

Ook koken als een chef? Houd mijn stories de komende dagen in de gaten. Medio deze week  deel ik in mijn stories een hele toffe winactie, waarbij je kans maakt op één van de 3 Tefal Unlimited pannen. 

@tefalnederland #tefal #samenwerking #pannen #winactie #koken #chefathome #lekkerkoken #lekkerbakken #hobbykok #giveaway #winnen #gezond #gezonderecepten #gezondeten #lekker #eten #smullen #eetsmakelijk #winnen
WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten vo WEEKMENU ~ Het weekmenu vol makkelijke recepten voor het avondeten staat weer klaar. Het hele gezin zal smullen van de recepten. Ik weet nu al dat de snelle pasta recepten, de taco’s en de kipsaté wrap met luid gejuich ontvangen zullen worden.

Het seizoen van de asperges is gestart. Persoonlijk heb ik ze nog niet gegeten, daar ga ik snel eens verandering in aanbrengen. In het weekmenu kies ik niet voor de klassieke bereiding. Kijk maar snel wat ik bedacht heb.

Het weekmenu is een dagje later online gekomen. Ik was het gisteren vergeten. We zijn lekker druk bezig de buitenkeuken. Het resultaat na 1 dag is al zo tof. Echt ik ben er zo blij mee. 

Vandaag ben ik iets bijzonders aan het doen. Op verzoek van mijn zoon, zijn we samen een dag aan het vasten voor de Ramadan. We zijn vanavond om 4 uur opgestaan voor het ontbijt en heel veel water. Tot nu toe (12:00 uur) gaat het eigenlijk prima. Ik heb meer last van het onrustige slapen van 5 tot 9 uur. Maar ik ben er nog lang niet, want om 20:50 mogen we eten. Wish me luck.

Weet jij al wat je wilt eten deze week? Swipe naar rechts of check mijn stories voor het weekmenu. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-204/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke re KIPSATE MET WRAPS EN PINDASAUS ~ Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté. Bij mij thuis kregen ze er geen genoeg.

Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.

Dit recept wil je echt maken! Bewaar het recept. Druk op het vlaggetje onder de foto, zodat je dit makkelijke recept niet vergeet. Het recept kun je vinden in de bio of homepage. 

#makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #kip #kipfilet #kipgerechten #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #lente #wraps #pulledchicken #sate #kipsate #pindasaus #satesaus #saté #wrap
WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al vo WEEKMENU ~ Het weekmenu stond sinds gisteren al voor jullie klaar hoor. Het is een beetje rommelig hier, want we zijn gestart met de voorbereidingen van de buitenkeuken. Ik zal later vandaag in mijn stories even laten zien wat de plannen zijn en wat de huidige status is. Het wordt zo tof, ik kan niet wachten.

Kun je inspiratie gebruiken voor het avondeten deze week? Bekijk dan de eetplanning met een lekker vegetarisch recept, een visje, kipfilet uit de oven, krieltjes en onwijs lekkere kipburgers met een krokant korstje van gemalen nachochips.

Voor het weekend heb ik ook twee lekkere recepten geselecteerd. Zo start je de zaterdag met een tropische verrassing. Verzamel alvast oud brood hiervoor. Voor zondag staat er een toetje op de planning. Niet zomaar een toetje maar een chocolade lava cakeje met salted caramel.

Swipe naar rechts of check mijn stories. De recepten staan in de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-203/

Bewaar dit weekmenu ter inspiratie als je een lekker recept hebt gezien. Klik op het icoontje rechts onder de foto.

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #pasen #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten
Meer laden Volg mij op Instagram

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in