Pompoen zoete aardappel burgers met geitenkaas

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op vrijdag zit ik niet aan een stamppot of een aardappel groente vlees maaltijd. Het is de start van het weekend en daar hoort iets lekkers bij. Een soort van Fastfood Friday. De ene keer is het gezonder dan de andere keer. Let wel, ik eet echt niet altijd én de hele dag gezond.

Regelmatig krijg ik weerstand van het thuisfront. “Het hoeft echt niet zo gezond te zijn” Terwijl ik van mezelf weet, dat er zoveel foodies om mij heen vele malen gezonder eten. Ik kan namelijk niet zo goed maat houden. Ik lust alles en eet alles en dat is ook wel te zien (ha). Maar goed, op vrijdag schipper ik dus een beetje om iedereen tevreden te houden.

zoete aardappel burgers

Een broodje hamburger is altijd een feest. Het liefst met allerlei soorten toppings om zo toch nog wat groente binnen te krijgen. Ja, dat is lekker gezond, maar ik doe het voornamelijk voor de smaak en “vulling”. Anders kan ik wel 4 broodjes hamburger op..

Waarom niet zelf een hamburger maken met groente? Ik heb al eens eerder een simpele kikkererwten burger gemaakt. Dit brachthet idee om eens een andere variant uit te proberen. Op Pinterest heb ik een al tijden een bord met de lekkerste burger recepten. Volg het bord Linda loves burgers van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Ik kijk graag naar die fantastische torentjes met allerlei lekkers op heerlijk stevig brood. Ik krijg direct trek van. Deze vrijdag maak ikpompoen zoete aardappel burgers met geitenkaas. Alleen al om die prachtige oranje kleur, wil je deze burgers eten. Geniet ervan.

pompoen zoete aardappel burgers

Pompoen zoete aardappel burgers

Wat heb je nodig voor 6 burgers:

  • 300 gram pompoen (mag ook diepvries zijn)
  • 300 gram zoete aardappel (2 kleine aardappelen)
  • 1 theelepel gember
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoen pitten
  • 120 gram havermout
  • zout en peper naar smaak
  • 6 harde bolletjes (van de bakker)

Topping:

  • 12 plakjes geitenkaas of een smeerbare variant
  • 1/2 komkommer
  • mayonaise

Hoe maak je het klaar:

  1. Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in stukken. Gebruik voor de pompoen eventueel blokjes uit de diepvries. Vul een pan met water en kook hierin de zoete aardappel en pompoen in zo’n 10 minuten gaar.
  2. Stamp grof met een stamppot stamper. Voeg de gember, ei, pompoenpitten, havermout en zout en peper toe. Meng goed door elkaar en zet een half uur in de koelkast. Zo kan de havermout zijn werk doen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Maak 6 hamburgers van het mengsel. Bak in 5 minuten goudbruin in een koekenpan. Schuif vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 10 minuten.
  5. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en de komkommer in schijfjes.
  6. Besmeer de bollen met een beetje mayonaise. Leg de pompoen zoete aardappel burger erop met 2 plakjes geitenkaas en schijfjes komkommer.

Tip: de absolute hamburger koniging is Maura van Yellow Lemon Tree blog met haar Epic Burger Project. Alle foto’s zien er fantastisch uit en je wilt ze allemaal direct opeten.

zoete aardappel burgers

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.