• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Pompoen zoete aardappel burgers met geitenkaas

zoete aardappel burgers

februari 5, 2016 door Linda 3 Reacties

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op vrijdag zit ik niet aan een stamppot of een aardappel groente vlees maaltijd. Het is de start van het weekend en daar hoort iets lekkers bij. Een soort van Fastfood Friday. De ene keer is het gezonder dan de andere keer. Let wel, ik eet echt niet altijd én de hele dag gezond.

Regelmatig krijg ik weerstand van het thuisfront. “Het hoeft echt niet zo gezond te zijn” Terwijl ik van mezelf weet, dat er zoveel foodies om mij heen vele malen gezonder eten. Ik kan namelijk niet zo goed maat houden. Ik lust alles en eet alles en dat is ook wel te zien (ha). Maar goed, op vrijdag schipper ik dus een beetje om iedereen tevreden te houden.

zoete aardappel burgers

Een broodje hamburger is altijd een feest. Het liefst met allerlei soorten toppings om zo toch nog wat groente binnen te krijgen. Ja, dat is lekker gezond, maar ik doe het voornamelijk voor de smaak en “vulling”. Anders kan ik wel 4 broodjes hamburger op..

Waarom niet zelf een hamburger maken met groente? Ik heb al eens eerder een simpele kikkererwten burger gemaakt. Dit bracht mij op het idee om eens een andere variant uit te proberen. Op Pinterest heb ik een al tijden een bord met de lekkerste burger recepten. Volg het bord Linda loves burgers van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Ik kijk graag naar die fantastische torentjes met allerlei lekkers op heerlijk stevig brood. Ik krijg direct trek van. Deze vrijdag maak ik pompoen zoete aardappel burgers met geitenkaas. Alleen al om die prachtige oranje kleur, wil je deze burgers eten. Geniet ervan.

pompoen zoete aardappel burgers

Pompoen zoete aardappel burgers

Wat heb je nodig voor 6 burgers:

  • 300 gram pompoen (mag ook diepvries zijn)
  • 300 gram zoete aardappel (2 kleine aardappelen)
  • 1 theelepel gember
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoen pitten
  • 120 gram havermout
  • zout en peper naar smaak
  • 6 harde bolletjes (van de bakker)

Topping:

  • 12 plakjes geitenkaas of een smeerbare variant
  • 1/2 komkommer
  • mayonaise

Hoe maak je het klaar:

  1. Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in stukken. Gebruik voor de pompoen eventueel blokjes uit de diepvries. Vul een pan met water en kook hierin de zoete aardappel en pompoen in zo’n 10 minuten gaar.
  2. Stamp grof met een stamppot stamper. Voeg de gember, ei, pompoenpitten, havermout en zout en peper toe. Meng goed door elkaar en zet een half uur in de koelkast. Zo kan de havermout zijn werk doen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Maak 6 hamburgers van het mengsel. Bak in 5 minuten goudbruin in een koekenpan. Schuif vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm 10 minuten.
  5. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en de komkommer in schijfjes.
  6. Besmeer de bollen met een beetje mayonaise. Leg de pompoen zoete aardappel burger erop met 2 plakjes geitenkaas en schijfjes komkommer.

Tip: de absolute hamburger koniging is Maura van Yellow Lemon Tree blog met haar Epic Burger Project. Alle foto’s zien er fantastisch uit en je wilt ze allemaal direct opeten.

zoete aardappel burgers

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DINER, VEGETARISCH Tags: vegetarisch, vegetarische burger, vegetarische burger recepten, vegetarische recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. ineke zegt

    augustus 5, 2016 om 2:47 pm

    Gebruik je boter of olie om de burgers in de pan te bakken? Of is dat niet nodig?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 10, 2016 om 3:39 pm

      Hi Ineke, ik gebruik olie. Boter zou ook kunnen. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Studente zegt

    september 4, 2017 om 2:11 pm

    Hoe kun je deze burgers het beste bewaren wanneer je ze wat eerder in de week alvast wilt maken?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.