Zaterdag staat in het teken van een nieuw weekmenu op de blog. Ik vind het zo bijzonder dat jullie het weekmenu elke week met zoveel enthousiasme ontvangen. Ik maak de eetplanning dan ook met veel plezier.
Elke week probeer ik het weekmenu lekker gevarieerd te houden met een vegetarisch recept, een lekkere pasta, Hollandse pot, Aziatisch gerecht of een stukje vis. Op vrijdag zoek ik iets extra lekkers uit. Zaterdag en zondag staat een lunch recept, bak recept of een “zelf maak” recept in de spotlight.
Thuis probeer ik ook deze thema’s aan te houden zodat we lekker gevarieerd eten. Het weekend staat er meestal iets bijzonders op tafel. Dit weekend ga ik proefkoken voor kerst. Het hele gezin verheugd zich hier al op. We maken het extra gezellig thuis en genieten van wat wel kan.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu 181 makkelijke recepten
Maandag: pasta met pompoen en salie
Pompoen is in het seizoen en dit is een fijn recept met pasta en salie. Gemak dient de mens, dus koop pompoenblokjes uit de vriezer of vers gesneden pompoen uit de koeling.
Dinsdag: Indische gehaktballetjes met snelle rode kool stamppot
De rode kool stamppot is gepimpt metIndische gehaktballetjesen gebakken uitjes. Door deze twist smaakt het stamppotje net anders dan je gewend bent. Heerlijk!
Woensdag: sperziebonen met geroosterde hazelnoot
Sperziebonen is één van de meest verkochte groente in de supermarkt. In dit recept wordt de sperzieboon “aangekleed” met geroosterde hazelnoot en sjalotten. Kook er aardappels bij en een bak een stukje vlees en klaar is de aardappel groente vlees maaltijd.
Donderdag: kedgeree met makreel
Wil je vaker vis eten en ben je op zoek naar inspiratie voor recepten? Maak dan deze kedgeree met makreel van mijn schoonmoeder eens.
Vrijdag: maaltijdsoep met kikkererwten
Dit is een goed gevulde maaltijdsoep, waarbij de lepel bijna rechtop in de kom kan staan. Door het gebruik van komijn, gember en kaneel krijgt de soep een Marokkaans tintje. Serveer er dan ook lekker Marokkaans brood bij.
Zaterdag: spelt pepernoten
De Sinterklaas periode ziet er dit jaar anders uit als anders. Laten we het thuis extra gezellig maken en wekelijks een Sinterklaas recept maken. Samen kruidnootjes maken zorgt voor een gezellig quality time momentje.
Zondag: havermout banaan koekjes
Deze banaan koekjes met havermout is een echt no-waste recept. Gebruik hiervoor hele rijpe bananen. Naast de 2 hoofdingrediënten kan je allerlei extra’s toevoegen zoals noten, rozijnen en chocolade.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.
Weekmenu’s bewaren op Pinterest?
Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.