Nog geen beoordelingen

Noten granola met banaan uit Charlie’s Kitchen

Met slechts 5 ingrediënten maak je dit makkelijke recept voor noten granola met banaan. De granola is heerlijk voor in een bak yoghurt of kwark. Het zijn net kleine snoepjes en ik moet echt mijn best doen om niet steeds met mijn hand in de pot te graaien.

Dit ontbijtrecept komt uit het boek Charlie’s Kitchen van Charlotte de Jong. In dit boek staan 70 makkelijke recepten voor meer energie en balans. Charlotte is foodblogger en daarnaast voedingsdeskundige en energie en balanscoach. Char is een heerlijke energieke stuiterbal die iedereen een leven vol energie en balans gunt. Ik weet ervan, want ik heb 2 keer meegedaan aan haar Echt in Balans programma.

Het kookboek Charlie’s Kitchen is geen dieetboek maar een boek vol lekkere voedzame recepten van het ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Het draait niet om minder eten, maar beter eten met als doel meer energie. Alle recepten zijn binnen 30 minuten klaar en alle ingrediënten zijn te verkrijgen bij de supermarkt om de hoek.

Granola maken met noten en banaan

De toegevoegde waarde van dit kookboek, vind ik de informatie teksten en inspirerende quotes. Zo deelt Charlotte haar 10 golden rules voor een leven #echtinbalans, haar 5 tips voor een positieve start van de dag en vele voedingsweetjes.

De noten granola is één van haar top recepten van de blog. Ik maak wel vaker zelf granola, maar nooit eerder met banaan als natuurlijke zoetstof. De bereiding is echt heel simpel en eenvoudig. Terwijl manlief de keuken opruimde na het eten, zette ik de granola in de oven. Mijn kids smullen nu elke avond van de zelfgemaakte granola. Mijn voornemen is om dit vaker zelf te maken. Zo weet ik tenminste precies wat ik eet.

Het boek Charlie’s Kitchen is te koop bij de boekhandel of Bol voor € 21,99. Geef jezelf dit boek cadeau of zet het op je lijst voor de feestdagen.

Noten granola met banaan

Noten granola met banaan

Ingrediënten

1 flinke pot
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram gemengde ongezouten noten
  • 300 gram havervlokken (of 150 gram speltvlokken en 150 gram havermout)
  • 4 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel of speculaas- en koekkruiden
  • snufje zeezout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan in een grote kom. Hak de noten fijn, voeg toe aan de kom. Voeg vervolgens de havervlokken, ahornsiroop, kaneel en een snufje zeezout toe en meng goed.
  • Verdeel de noten granola in een enkele laag over de bakplaat.
  • Bak de granola in 15-20 minuten knapperig in de oven. Hussel halverwege de baktijd de granola goed door elkaar.

Linda’s Tips

  • Tip: de granola blijft in een luchtdichte pot 1 week goed.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Charlotte Foto credits Linda

Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.