• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bloemkool curry

bloemkool curry

november 3, 2015 door Linda 6 Reacties

Ken je dat, na een (lange) werkdag wil je snel en gezond een maaltijd op tafel zetten. Niet te lang in de keuken staan en toch lekker eten. Dan is deze bloemkool curry een aanrader. Zeker als je nog andere plannen hebt die avond. Deze curry staat binnen 30 minuten op tafel.

En zo eet je de bloemkool eens op een andere wijze. Persoonlijk ben ik niet zo fan van een aardappel-groente-vlees maaltijd. In een Aziatisch gerecht ben ik juist gek op dit kooltje. Zo ook in mijn Indiase linzen bloemkool soep.

Op Bali heb ik mijn buikje rond gegeten aan curry’s. De één nog lekkerder dan de andere. Van de week had ik een soort heimwee naar het eten aldaar. Een snelle scan van mijn voorraadkast en de koelkast leverde deze simpele bloemkool curry op.

Naast de bloemkool, bevat dit gerecht ook een blikje linzen, kokosmelk, eieren en zoete aardappel. Natuurlijk kun je ook linzen wellen en dan koken. Alleen kies ik nu bewust voor de snelle versie, zodat deze vegetarische maaltijd in een handomdraai op tafel staat.

bloemkool curry

Bloemkool curry

recept voor 4 personen:

  • 200 gram rijst naar keuze
  • 2 zoete aardappels (300 – 400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 kleine bloemkool (400 – 500 gram schoon)
  • 1 eetlepel Patak Milde Curry Pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje linzen (265 gram)

Stappen om bloemkool curry te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Zet een pan op het vuur. Schil de aardappels, snijd in blokjes en spoel ze af. Voeg de aardappels toe aan het kokende water en kook 10 minuten. Voeg na 3 minuten de eieren toe. Lekker makkelijk, scheelt weer vaat. Giet af en laat de eieren schrikken onder stromend koud water. Pel de eieren.
  3. Zet een tweede grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de bloemkool schoon en kook 5 – 7 minuten.
  4. Voeg een lepel curry pasta toe aan een warme koekenpan en bak 1 minuutje. Verwarm de kokosmelk mee en spoel ondertussen de linzen af. Voeg de gekookte bloemkool, aardappels en linzen toe en verwarm 3 minuten.
  5. Serveer met de gekookte rijst en gepelde eieren.

Tip: Wil je ook de rijst zoals in een restaurant serveren? Verpak een klein schaaltje met huishoudfolie. Vul met rijst, druk aan en draai snel met de rijstkant naar het bord. Tik voorzichtig op de onderzijde van het schaaltje. De rijst laat vanzelf los.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

Categorie: Diner, Vegetarisch Tags: bloemkool, bloemkool recepten, bonen, curry recepten, ei, ei recepten, kokosmelk, linzen, makkelijke maaltijd, Oosterse maaltijden, oosterse recepten, rijst recept, vegetarisch, vegetarisch recept, vegetarische recepten, zoete aardappel, zoete aardappel recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Carolien - On a Healthy Adventure zegt

    november 4, 2015 om 2:42 pm

    Linda, dit recept klinkt heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Marleen zegt

    januari 3, 2016 om 1:00 pm

    Fijne tips… Dank je wel daarvoor !

    Beantwoorden
  3. An zegt

    januari 4, 2016 om 3:50 pm

    Doe je de eieren er gewoon los bij?

    groetjes Angela

    Beantwoorden
  4. Monica zegt

    mei 25, 2016 om 5:59 pm

    Hoe serveer je de eieren? ;-)

    Beantwoorden
  5. Karen zegt

    maart 10, 2020 om 8:02 pm

    Echt heerlijk!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 23, 2020 om 12:46 pm

      Leuk Karen. Houd je van curry? Dan is de kikkererwten curry misschien ook iets voor je: https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kikkererwten-curry/

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl