Bloemkool curry

Ken je dat, na een (lange) werkdag wil je snel en gezond een maaltijd op tafel zetten. Niet te lang in de keuken staan en toch lekker eten. Dan is dezebloemkool curry een aanrader. Zeker als je nog andere plannen hebt die avond. Deze curry staat binnen 30 minuten op tafel.

En zo eet je de bloemkool eens op een andere wijze. Persoonlijk ben ik niet zo fan van een aardappel-groente-vlees maaltijd. In een Aziatisch gerecht ben ik juist gek op dit kooltje. Zo ook in mijn Indiase linzen bloemkool soep.

Op Bali heb ik mijn buikje rond gegeten aan curry’s. De één nog lekkerder dan de andere. Van de week had ik een soort heimwee naar het eten aldaar. Een snelle scan van mijn voorraadkast en de koelkast leverde deze simpele bloemkool curry op.

Naast de bloemkool, bevat dit gerecht ook een blikje linzen, kokosmelk, eieren en zoete aardappel. Natuurlijk kun je ook linzen wellen en dan koken. Alleen kies ik nu bewust voor de snelle versie, zodat dezevegetarische maaltijd in een handomdraai op tafel staat.

bloemkool curry

Bloemkool curry

recept voor 4 personen:

  • 200 gram rijst naar keuze
  • 2 zoete aardappels (300 – 400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 kleine bloemkool (400 – 500 gram schoon)
  • 1 eetlepel Patak Milde Curry Pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blikje linzen (265 gram)

Stappen om bloemkool curry te maken:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Zet een pan op het vuur. Schil de aardappels, snijd in blokjes en spoel ze af. Voeg de aardappels toe aan het kokende water en kook 10 minuten. Voeg na 3 minuten de eieren toe. Lekker makkelijk, scheelt weer vaat. Giet af en laat de eieren schrikken onder stromend koud water. Pel de eieren.
  3. Zet een tweede grote pan water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de bloemkool schoon en kook 5 – 7 minuten.
  4. Voeg een lepel curry pasta toe aan een warme koekenpan en bak 1 minuutje. Verwarm de kokosmelk mee en spoel ondertussen de linzen af. Voeg de gekookte bloemkool, aardappels en linzen toe en verwarm 3 minuten.
  5. Serveer met de gekookte rijst en gepelde eieren.

Tip: Wil je ook de rijst zoals in een restaurant serveren? Verpak een klein schaaltje met huishoudfolie. Vul met rijst, druk aan en draai snel met de rijstkant naar het bord. Tik voorzichtig op de onderzijde van het schaaltje. De rijst laat vanzelf los.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.