• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Krieltjessalade met zalm en avocado

krieltjessalade met zalm

augustus 29, 2014 door Linda 2 Reacties

Mijn goede voornemen voor deze zomer was om veel maaltijdsalades te maken. Alle voorbereidingen in de ochtend doen, zodat de smaken van de krieltjessalade met zalm goed kunnen intrekken. Om dan ’s avonds puffend van de hitte in de tuin met een koel glas witte wijn de salade te nuttigen.

Helaas, het weer zat niet mee dit seizoen. Ik heb deze krieltjessalade met zalm slechts 2 x gemaakt, waarvan 1 keer in mei toen ik deze foto’s maakte. De titel “zomerse salade” heb ik maar aangepast. Maar goed, ook zonder de zon is deze salade heerlijk.

Aardappelen eten wij niet zo vaak, maar krieltjes zijn favoriet hier in huis. Natuurlijk zorg ik dat jullie weer een flinke portie groenten binnen krijgen. Niet 1 variant maar 4 soorten en dan heb ik de avocado niet meegerekend.

Maak de krieltjessalade eens klaar, je zal niet teleurgesteld worden! Warm, lauwwarm of koud. Enne, ook zonder de zon smaakt een glas witte wijn er heerlijk bij. Cheers!

krieltjessalade met zalm

Krieltjessalade met zalm en avocado

voor 4 personen:

  • 500 gram krieltjes
  • 100 gram groene asperges
  • 200 gram diepvries biologische doperwten
  • 2 bosuitjes
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel (biologische) mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • zakje veldsla

Hoe maak je een krieltjessalade met zalm en avocado?

  1. Boen de schil van de krieltjes schoon. Snijd de grotere piepers een keertje door, zodat alle aardappels even groot zijn. Op deze manier zijn ze tegelijk klaar. Kook de krieltjes in 8 tot max 10 minuten gaar. Niet te lang, want je wilt een stevig aardappeltje overhouden. Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
  2. Verwijder het houtige uiteinde van de asperge en blancheer ze 2-3 minuten in een ruime pan. Vervolgens direct koud afspoelen onder de kraan en laat afkoelen. Herhaal deze procedure met de doperwten of gooi ze direct (zoals ik) bij de asperges. Lekker makkelijk en simpel.
  3. Ondertussen snijd je de bosuitjes in ringen en de avocado in blokjes.
  4. Maak een dressing met de mayo, yoghurt, citroensap, olie en mosterd. Proef en breng op smaak met peper en klein beetje zout. Door de ziltige smaak van de gerookte zalm hoef je niet teveel zout toe te voegen.
  5. Hussel nu voorzichtig alle ingrediënten door elkaar. Doe dit het liefst met je (schone) handen zodat de delicate ingrediënten als asperges en avocado mooi blijven.

Tip: wil je de salade van te voren maken, snijd dan alleen de avocado nog niet in stukjes. Dit verkleurt snel en kan je dan ook beter toevoegen vlak voor het opdienen.

Tip: heb je nog groene asperges over? Maak er groene asperges met een gepocheerd ei van.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: BARBECUE RECEPTEN, DINER Tags: asperge, asperge recepten, asperges, krieltjes, krieltjes recepten, maaltijdsalade, makkelijk, recept, vis, zalm, zalm recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Rina zegt

    juni 17, 2018 om 11:50 am

    Goedemorgen. Ik maak heel regelmatig jouw recepten en vind ze zonder uitzondering geweldig maar ik zie nergens dat ik ze kan uitprinten. Nu moet ik ze steeds overschrijven en meenemen naar de keuken. Kun je mij help en. Groet Rina

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 18, 2018 om 9:43 am

      Hi Rina,

      Wat leuk om te horen dat je graag mijn recepten maakt. Er zit een print functie op de site.

      Onder aan elk blog staat “Share the love” daaronder staat een F van Facebook, dan een P van Pinterest en dan een afbeelding van een printer. Ik heb even een afbeelding meegestuurd per mail.

      Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.