Nog geen beoordelingen

Kwarktaart in een glaasje

Over een weekje is het Moederdag en ik heb iets leuks voor al die vaders om samen met de kids te maken. Liefde gaat door de maag toch? Wie wil er nu geen taart eten op deze bijzondere dag? Ik houd het lekker beschaafd met de mini kwarktaart in een glaasje.

Dit taart recept is echt heel makkelijk om te maken, als dessert of gewoon tussendoor. Ik ben overtuigd dat iedereen dit kan. En wat is er niet leuker dan samen even de keuken in te duiken? Nu moet je alleen nog even een manier vinden, hoe manlief dit recept onder ogen krijgt…

Mijn kids vinden zo’n speciale dag helemaal te gek. De commerciële kant van Moederdag interesseert mij niet zo. Ik hoef geen cadeaus, bloemen of wat dan ook. Ik geniet het meest van de zelfgemaakte frutsels. Zo heb ik al een jaar lang een pot met “227 redenen waarom ik van je hou” naast mijn computer staan. Een paar keer per week, pak ik er weer een lief briefje uit. Met name de zelfgeschreven teksten zijn te gek. Een van de briefjes hangt aan mijn beeldscherm: je knuffeld(!) heel goed.

Dus voor alle moeders of gewoon voor iemand die je lief vindt kwarktaart in een glaasje.

Het is bijna Moederdag en ik heb een leuk recept voor al die vaders om samen met de kids te maken: kwarktaart in een glaasje. Snel en makkelijk klaar. Klik op de foto voor het recept. #moederdag #kwarktaart #glaasje #toetjes

Kwarktaart in een glaasje

Ingrediënten

4 personen
 • 8 speculaasjes
 • 30 gram roomboter
 • 100 gram aardbeien + extra voor decoratie
 • 100 gram volle kwark
 • 1 gelatine blaadje

Optioneel

 • blauwe bessen

Extra nodig

 • kleine amuse glaasjes (Xenos of Action)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Of doe ze in een stevige zak en stamp ze fijn met een deegroller. Verwarm de roomboter in een steelpannetje en voeg 3/4 van de koekkruimels toe. Meng goed door elkaar en verdeel over de 4 glaasjes. Zet in de koelkast tot gebruik.
 • Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water. Knijp goed uit. Verwarm (niet koken) 1 eetlepel water (niet meer) en laat het blaadje hierin oplossen. Haal direct van het vuur en laat even afkoelen.
 • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukken en meng met de kwark. Wil je liever een roze laag kwark, dan moet je aardbeien van de voren even pureren. Voeg de gelatine toe aan de aardbeienkwark en verdeel over de glaasjes. Laat een paar uur opstuiven in de koelkast.
 • Verdeel het restant van de speculaaskruim over de kwarktaart en decoreer met een plakje aardbeien of blauwe bessen.

Linda’s Tips

 • Tip: je kunt ook kiezen voor kant en klare aardbeien kwark en alleen extra fruit kopen om te decoreren. Naast speculaasjes kun je natuurlijk allerlei andere soorten koek kiezen.
 • Tip: heb je echt geen glaasjes kunnen vinden, dan zouden cupcake vormen ook moeten werken.

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.