Nog geen beoordelingen

Witte bonen in tomatensaus met gepofte aardappel

Witte bonen in tomatensaus, wie lust dit nu niet? Zo heel af en toe haal ik een pot in huis, die de kinderen en manlief verslinden. De tomatensaus is lekker zoet en daar houden ze van. Vandaag geef ik je het recept om zelf witte bonen in tomatensaus te maken. Voor de zoete smaak is nog steeds suiker nodig, alleen een stuk minder dan bij een kant en klare pot. Het voordeel is dat je nu precies weet wat je eet.

Om de juiste smaak te krijgen, heb ik een paar keer geëxperimenteerd. Het geheime ingrediënt bleek wortel te zijn gecombineerd met bruine suiker. Witte bonen in tomatensaus vind ik het lekkerste met aardappel. Om eens iets anders te eten, heb ik er een gepofte aardappel van gemaakt. Heb je hier geen tijd voor, kook dan gewoon aardappels zoals je gewend bent. Voor als je wilt kun je er altijd nog een stukje vlees bij serveren. Een balletje gehakt of runderchipolata (dunne worstjes) zijn hier lekker bij.

Witte bonen in tomatensaus met gepofte aardappel 2a

Witte bonen in tomatensaus met gepofte aardappel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 flinke kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram wortel
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 ml gekookt water
  • 1 – 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 grote pot witte bonen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en borstel de aardappels schoon. Dep de aardappels droog. Besmeer de aardappels met een beetje olijfolie en zet 45 minuten op het rooster in de oven. Controleer of ze gaar zijn door er met een mesje in te steken.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en de wortel in blokjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Bak hierin de gesneden groente 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gekookte water toe en suiker toe en laat 10 minuten zachtjes prutellen.
  • Puree de saus met de staafmixer, tot een dikke tomatensaus. Is de saus nog te dun, voeg dan een beetje maizena opgelost in koud water toe. Voeg de witte bonen uit pot toe en verwarm 3 minuten.
  • Haal de gepofte aardappelen uit de oven. Snijd diagonaal open trek beide helften iets uit elkaar en voeg de witte bonen in tomatensaus toe.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.