Mihoen met kip en peultjes

Vandaag staat er weer eenmakkelijke maaltijd op het menu. Gewoon voor doordeweeks als je niet al te veel tijd hebt en toch lekker en gezond wilt eten. Een maaltijd waar iedereen blij van word:mihoen met kip, broccoli en peultjes. Natuurlijk kun je de groente ook vervangen door iets anders. Zo zijn kastanje champignons of spinazie ook een goede keuze. Duik de koelkast in en check welke groente je nog in huis hebt.

De laatste tijd staat er vakermihoen op het programma. Het fijne aan deze noedels van rijstmeel is de bereiding. De mihoen hoeft namelijk vaak alleen maar 4 minuten te wellen in gekookt water. Voordat ik start met koken zet ik standaard de waterkoker aan. Zo is de mihoen snel klaar. En nog een belangrijk pluspunt: de rijstnoedels zijn ook nog eens vet- en caloriearm!

In de koelkast heb ik een kleine groentelade met allerlei oosterse flesjes en kant en klare curry potjes liggen. Minstens 1 keer per week trek ik die lade open om eenoosterse maaltijd mee op smaak te brengen. De sojasaus en zoete ketjap worden er vaak als eerste uitgehaald. Een flesje gembersiroop stond al enige tijd ongebruikt op mij te wachten. Nu houdt manlief niet zo van gember. Hij vindt dit snel overheersen. De gembersiroop daarentegen is zachter en zoeter van smaak. Perfect geschikt voor de oosterse kip marinade.

Mihoen met kip en broccoli. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Mihoen met kip en peultjes

recept voor 4 personen

  • 250 gram mihoen
  • 300 gram kipfilet
  • snufje zout en peper
  • 2 eetlepels zoete ketjap saus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 broccoli stronk
  • 250 gram peultjes
  • olijfolie om in te bakken
  • optioneel: sesamzaad

Stappen om mihoen met kip en peultjes te maken:

  1. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Een tip: zet de waterkoker aan met 1,5-2 liter water.
  2. Snijd de kip in gelijke stukken. Kruid met peper en zout. Maak een marinade van de ketjap, sojasaus en gembersiroop en leg de kip erin.
  3. Maak de broccoli schoon en kook 3 minuten. Maak ondertussen de peultjes schoon.
  4. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Haal de kip uit de marinade (gooi het restant niet weg) en bak in een minuut of 5 rondom goudbruin. Voeg de peultjes toe en bak 3 minuten. Dan kan de broccoli en mihoen erbij en het restant van de goddelijke marinade. Verwarm een paar minuten en serveer eventueel met sesamzaad.

Tip: op de foto heb ik de kip aan een stokje geregen. Ik heb hier een beetje “vals” gespeeld. Bij saté ben ik altijd bang dat het vlees niet helemaal gaar wordt van binnen. Ook omdat het mij niet lukt om de kip in precies even grote stukken te snijden. Ik heb de kip dan ook los gebakken in de pan en vervolgens de prikkers er door heen gestoken.

Mihoen met kip en broccoli. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.