Nog geen beoordelingen

Chocolade kokos bonbons

Op de blog vind je niet zoveel chocolade recepten. De reden is dat ik chocolade fotograferen echt een drama vind. Ik had dan ook bedacht, dat dit een mooi recept voor fotograaf Lucie was. Sinds kort werken wij samen en zetten wij op 1 dag zo’n 8 recepten op de foto. Lin, zullen we starten met de Bounty ballen? Ik kijk haar aan en denk Bounty ballen? Oeps, vergeten te vertellen. Het zijn chocolade kokos bonbons geworden.

Van te voren geef ik Lucie een lijstje op met gerechten. De beste recepten ontstaan, zodra ik met plezier in de keuken sta. Dan bedenk ik ineens iets anders en dan sta ik vol energie te stuiteren in de keuken. Dit is ook het geval met de Bounty ballen, die veranderd zijn in chocolade kokos bonbons.

Ik maak ze alleen NOOIT meer. De bonbons zijn TE lekker. Volgens mij heb ik 10 bonbons gegeten en de rest van het gezin slechts 6….

Om mooie laagjes te krijgen, maak je de bonbons in 3 stappen. Na de laatste stap heb je even geduld nodig omdat de chocolade hard moet worden. Maar je geduld wordt beloond….

Chocolade kokos bonbons

Chocolade kokos bonbons

Ingrediënten

Aantal personen16 stuks
  • 5 medjoul dadels
  • 50 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kokosolie (vloeibaar)
  • 70 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram pure chocolade
  • snufje vers gemalen zeezout

Extra nodig

  • siliconen vorm voor mini muffins (Xenos) of ijsblokjesvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de pitten en harde kapjes van de dadels. Maal de dadels en de noten in de hakmolen van de staafmixer tot een korrelige massa (niet te fijn). Roer 2 vloeibare eetlepels kokosolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de siliconen vorm. Het handigste is om het mengsel met een cocktail stamper aan te drukken.
  • Meng de 3e lepel kokosolie met de kokosrasp en honing. Verdeel dit over het noten dadel mengsel en druk aan met de cocktail stamper.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie. Voeg een snufje zeezout toe, dit geeft een extra kick aan de chocolade. Dit heb ik geleerd van Jamie Oliver. Verdeel de chocolade over de vorm. Laat minimaal 2 uur opstuiven in de koelkast of zet een half uurtje in de vriezer.

Linda’s Tips

  • Tip: bewaar de chocolade kokos bonbons 3 – 5 dagen in de koelkast.
Chocolade kokos bonbons

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.