Geitenkaas salade met gegrilde courgette

De laatste week van de vakantie van de kinderen is aangebroken. Op dit moment zijn ze met opa en oma en de kids van mijn zusje op vakantie met de camper. Zo hebben wij even onze handen vrij om te werken en het huis verkoop klaar te maken. De komende dagen komen er makkelijke gerechten op tafel zoals dezegeitenkaas salade met gegrilde courgette en krieltjes.

Met een salade houden we het vakantie gevoel nog even vast. Een lauwwarme salade eet ik nou eenmaal niet in de winter. Daarbij vind ik gegrilde groente met kaas bij een zonnige dag horen. Van mijn mannelijke lezers krijg ik nogal eens te horen dat ze geen geitenkaas lusten. Je kunt natuurlijk ook voor feta of blokjes belegen kaas kiezen.

Mocht je het gemist hebben, wij hebben lang geleden een nieuw huis gekocht. Eindelijk is de opleverdatum in zicht. Nu is het tijd om ons huidige fijne huis in de verkoop te zetten. Voor die tijd dien ik nog even als een Mario Kondo door het huis heen te gaan om de helft van onze spullen weg te gooien. Het geeft een goed gevoel om van alles weg te geven en ook zijn we druk aan het “marktplaatsen”. Het is bijzonder om te zien wat een rust het geeft om te ontspullen.

Mijn voorraadkast is mijn grootste trots en die is binnenkort aan de beurt. Ik kom al allerlei lekkere potjes uit Italië waar ik het bestaan niet meer van wist.

Geitenkaas salade met gegrilde courgette

Geitenkaas salade met gegrilde courgette

recept voor 3 – 4 personen

  • 1 kilo rode krieltjes in de schil
  • 1 courgette
  • 150 gram spekjes
  • 250 gram zachte (naturel) geitenkaas (of feta)
  • 1 zak rucola
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout en peper

Stappen om een geitenkaas salade met gegrilde courgette te maken:

  1. Boen de rode krieltjes schoon. Snijd in gelijke stukken. Kook in 10 minuten gaar in een bodempje water.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken. Gebruik het liefst een mandoline. Gril de courgette in delen in een grillpan of bak anders een koekenpan.
  3. Bak de spekjes krokant in een kleine koekenpan zonder olie.
  4. Brokkel de geitenkaas in stukjes en maak een dressing van de olijfolie en citroensap.
  5. Hussel alle ingrediënten door elkaar en breng de geitenkaas salade eventueel op smaak met een snufje zout en peper.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Geitenkaas salade met gegrilde courgette

Deze geitenkaas salade past perfect bij een barbecue. Op zoek naar nog meer bijgerechten voor een etentje in de tuin? Download dan mijn E-book vol 15 makkelijke bbq recepten.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.