Weekmenu 160 makkelijke recepten

Het is zaterdag dus tijd voor een nieuw weekmenu. De boodschappen heb ik al in huis, de nieuwe hulp is geweest dus dit weekend kan ik lekker genieten. Eigenlijk zou ik een weekendje weg zijn met 9 vriendinnen. In plaats daarvan hebben we een lunchdate in mijn tuin. Iedereen neemt wat mee en ik zorg voor de drankjes. Het is lang geleden dat we elkaar gezien hebben, dus je begrijpt dat ik er zin in heb.

Heb jij nog leuke plannen? Ga je toevallig nog barbecueën? Dan heb ik nog een tip voor je. Een paar weken geleden vertelde ik je over vloggen in mijn tuin. Het resultaat staat sinds gisteren online. Dus ben je nog op zoek naar een lekker barbecue recept geliefd bij het hele gezin? Maak dan deze Italiaanse kip spiesjes.

Voor deze week heb ik een paar lekkere zomerse gerechten op de eetplanning gezet. De spinazie salade met couscous en nectarine is ideaal voor in de tuin op een mooie warme dag. De bloemkool stamppot met rucola is weer eens iets anders en minder zwaar dan een winterse stamppotje. Het vis recept van de week is kabeljauw met venkel uit de oven. Op vrijdag staat een kids favoriet op het programma: kip met friet. Kijk maar snel even mee naar de recepten.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu 160 makkelijke recepten

Maandag: spinazie salade met nectarine, couscous en bacon

In deze spinazie salade met nectarine is de zoete nectarine een heerlijke tegenhanger van de zilte smaak van de bacon en geroosterde walnoot. Een op en top zomers recept.

Spinazie salade met nectarine

Dinsdag: bloemkoolstamppot met rucola

Na het weekend kies ik graag voor extra groente. Naast de rucola, voeg je bloemkool toe aan deze stamppot. De groente wordt gepureerd met o.a. yoghurt en kaas en dit geeft een verrassende twist aan de stamppot.

Bloemkool stamppot met rucola

Woensdag: kabeljauw met venkel

Sommige gerechten zijn zo makkelijk, dat het bijna geen recepten zijn. Dekabeljauw met venkel is ook zo’n voorbeeld. Met 3 ingrediënten draai je dit voedzame maaltje in elkaar. De peper, zout en olijfolie niet meegerekend.

kabeljauw met venkel

Donderdag: pasta saus van verse tomaten

Zijn de tomaten in de aanbieding? Neem dan 3 kilo mee en maak je eigen pastasaus. Het is echt niet moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig voor het inkoken van de tomaten.

zelf pastasaus maken

Vrijdag: gebraden kip van Jamie Oliver

Friet en kip, wie lust dit nu niet? De kruidenmix voor dezegebraden kip van Jamie Oliver heeft al tientallen keren bij ons op tafel gestaan. En daarmee heb ik niet alleen mijn gezin maar ook vrienden en familie heel blij gemaakt. Serveer er friet bij uit de Airfryer en klaar is de maaltijd.

Gebraden kip van Jamie Oliver

Zaterdag: zelf pindakaas maken

Pindakaas is typisch zo’n recept, dat je makkelijk zelf kan maken.De pinda’s moeten natuurlijk wel gedopt worden, een mooie klus voor de kinderen :). Vervolgens doet de keukenmachine zijn werk.

Zelf pindakaas maken

Zondag: havermoutkoeken met wortel

De lagere scholen zijn weer begonnen en het lijkt hierdoor weer een beetje op het normale leven. Elke dag vult mijn kleine man zijn bakjes weer als vanouds. Dit recept is een reminder voor mezelf, want ik heb geen zelfgemaakte tussendoortjes meer in de vriezer om mee te geven.

havermoutkoeken van wortel

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Weekmenu’s bewaren op Pinterest?

Behoren de recepten uit dit weekmenu tot jouw favorieten? Bewaar dit bord dan op één van je Pinterest borden, zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Weekmenu 160 met makkelijke recepten voor het avondeten met deze week een couscous salade, bloemkool stamppot, kabeljauw uit de oven, pastasaus van verse tomaten en kip van Jamie Oliver. Klik snel op de foto voor de recepten. #weekmenu #lekkeretenmetlinda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.