Weekmenu makkelijke recepten 294

Weekmenu makkelijke maaltijden nummer 294 alweer. Ook deze week staat er genoeg inspiratie voor het avondeten voor je klaar.

Wist je dat je alle recepten van dit weekmenu kunt opslaan in een account? Op deze manier hoef je niet iedere keer al je favoriete recepten op te zoeken. Met het hartje dat bij ieder recept staat, kun je het bericht opslaan in jouw favorieten.

Wat eten we vandaag?

In het nieuwe weekmenu komen een aantal golden oldies voorbij. Zo heb ik jaren lang pasta uit de oven gemaakt, zodat de kids een gezonde hap aten voor de training. Daarna volgt een Aziatische maaltijd met een exotische naam. Kijk naar de ingrediënten, dan zie je dat ze alledaags zijn en in elke supermarkt te koop. Zet witte asperges op de boodschappelijst, want je kan hier een hartige taart mee maken. De aardappel mogen ook tevoorschijn gehaald worden voor een eenvoudige stamppot met prei. Vrijdag staat er een bijzonder pasta met limoncello op het menu. Eten er kinderen mee? Dan heb ik een alternatief voor de limoncello genoteerd.

Het weekend staat in het teken van borrelen met guacamole en een borrelbrood.

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

fitchef eiwitrijke spitskool snijbonen schotel

Powered by

fitchef logo

Eetschema op maat

Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

Weekmenu makkelijke recepten: 294

Maandag: Pasta uit de oven met bonen

Dit is een ideale maaltijd voor als je weinig tijd hebt. De voorbereiding kost je slechts 10 minuten. Vervolgens schuif je schaal de oven in en heb jij je handen vrij om iets anders te doen.

Pasta uit de oven met bonen

Dinsdag: Kedgeree met makreel

Ben je bekend met kedgeree? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is dit gerecht zeker niet. Dit is een Indiase maaltijd met rijst, eieren en makreel.

Kedgeree met makreel

Woensdag: Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

Afgelopen weekend at ik voor het eerst dit seizoen het witte goud. Ik vind het altijd leuk om nieuwe gerechten uit de proberen. Wist je dat asperges en rauwe ham een top combi zijn? Deze smaken komen samen in deze aspergetaart.

Aspergetaart met filodeeg en rauwe ham

Donderdag: Preistamppot met pesto

Een stamppot in mei? Wat mij betreft kan een stamppotje het hele jaar door. In dit gerecht voeg je gebakken prei toe en breng je de stamppot op smaak met pesto. Zo heb je een stamppot met een twist.

Preistamppot met pesto

Vrijdag: Limoncello pasta met zalm

Dit is een heerlijke verwenpasta met limoncello en gerookte zalm. Je kunt het zo serveren met een feestdag of een etentje. De bereiding is makkelijk en dus ook zeer geschikt voor een vrijdagavond, als je niet echt wilt koken.

Limoncello pasta met zalm

Zaterdag: Zelf guacamole maken

Guacamole maken doe ik inmiddels met mijn ogen dicht. Ik gebruik verschillende recepten met zowel verse ingrediënten of gedroogde kruiden uit de voorraad. Ik vertel je er alles over in dit blog.

Zelf guacamole maken

Zondag: Borrelbrood met pesto en olijven

Zowel het deeg voor het brood als de pesto maak je zelf. Echt zo heerlijk. Probeer het eens uit.

Borrelbrood met pesto en olijven

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Ben je op zoek naar andere recepten? Kijk dan even bij de receptenindex.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.