Nog geen beoordelingen

Kabeljauw met venkel

Sommige gerechten zijn zo makkelijk, dat het bijna geen recepten zijn. De kabeljauw met venkel is ook zo’n voorbeeld. Met 3 ingrediënten draai je dit voedzame maaltje in elkaar. De peper, zout en olijfolie niet meegerekend.

Van huis uit heb ik het eten van vis niet meegekregen. In de eerste plaats omdat mijn vader slager is. (wie appelen vaart, zal appelen eten). Daarnaast is hij ooit bijna gestikt in een graatje. Tja, de vis is jaren verbannen van tafel. Al aten wij na elk strandbezoek een lekkerbekje bij de viskraam. Zalig.

Vis ben ik dan ook pas gaan “echt” gaan waarderen toen ik het huis uitging. Ik merk wel dat mijn repertoire nog wat veilig is. Het is toch vaak zalm, makreel (lekkere én goedkope vis) of kabeljauw.

Deze kabeljauw met venkel en sinaasappel is een echte klassieker, maar daardoor niet minder lekker. Maak voor iedereen zijn eigen pakketje met vis uit de oven. Bij een kookwinkel vind je gekleurd touw in allerlei kleuren. Dat maakt de pakketjes vispakketjes net iets feestelijker.

Binnenkort zal ik eens met iets nieuws komen. Wat is jullie favoriete vis? Ik houd mij aanbevolen voor goede tips.

kabeljauw met venkel

Kabeljauw met venkel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 sinaasappel
  • 1 venkelknol
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • snufje peper en zout
  • olijfolie
  • extra nodig: 4 stukken bakpapier en touw
  • optioneel: scheutje Pastis

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de sinaasappel in dunne plakken. Vang het sap op.
  • Snijd het kontje van de venkelknol en snijd met een mandoline in schijfjes.
  • Leg de stukken bakpapier op het aanrecht. Verdeel de venkel over de pakketjes. Leg op elk hoopje venkel 2 plakken sinaasappel. Kruid de vis met zout en peper. Leg ze erbovenop.
  • Giet er een scheutje olijfolie over. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht.
  • Stoom 10 – 15 minuten in de oven.
  • Serveer er nog gebakken aardappelen en een groene salade bij de kabeljauw met venkel.

Linda’s Tips

  • Tip: voeg een scheutje Pastis toe bij stap 5. Bij de kids kun je het opgevangen sinaasappelsap toevoegen.
kabeljauw met venkel

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.