Nog geen beoordelingen

Spinazie salade met nectarine, couscous en bacon

Fruit in een salade. Niet iedereen houdt ervan. Persoonlijk ben ik #teamhartig. In deze spinazie salade met nectarine is de zoete nectarine juist een heerlijke tegenhanger bij de zilte smaak van de bacon en geroosterde walnoot.

Voor het eerst heb ik bacon gegrild in de oven. Tja, ik heb weer eens onder een steen gelegen. Nooit geweten dat dit zo lekker en bovenal makkelijk was. Kijk maar even mee.

Spinazie salade met nectarine

Een couscous salade met spinazie en nectarine is een lekker bijgerecht voor bij de barbecue. Heb jij jouw exemplaar van het E-book bbq recepten al gedownload? Klik op deze link om 15 makkelijke bbq recepten per mail te ontvangen.

e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Spinazie salade met nectarine, couscous en bacon

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 6 plakken ontbijtspek of bacon
  • 300 gram couscous
  • 50 gram walnoten
  • 300 gram spinazie
  • 2 rijpe nectarines
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk aluminiumfolie in een braadslede. Verdeel de plakjes spek of bacon over het folie. Zorg dat ze elkaar niet raken. Zet 10-15 minuten in de oven. Leg de plakjes vervolgens op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
  • Kook de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Om eerlijk te zijn volg ik die zelf nooit op. Ik doe de couscous in een kom en giet er kokend water overheen tot een halve centimeter boven de couscous. Vervolgens dek ik de kom af en ga ik verder met de voorbereiding van de salade. Zodra ik daarmee klaar ben, roer ik met een vork de korrels los. Vaak breng ik de couscous nog op smaak met olijfolie, klontje roomboter en een snufje zout.
  • Verwarm een koekenpan en rooster hierin de walnoten. Haal de walnoten uit de pan.
  • Verwarm de pan opnieuw en wok hierin de spinazie kort in twee delen totdat deze begint te slinken. Laat even uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van de lepel het vocht eruit.
  • Was de nectarines en snijd in plakjes. Maak een dressing van de olie, honing, mosterd en citroensap. Proef de dressing en voeg eventueel meer honing of mosterd toe naar smaak.
  • Meng de couscous en spinazie in een kom. Leg op een bord. Verdeel de nectarines en walnoten erover. Breek de krokante spek of bacon eroverheen. Serveer de dressing over de spinazie salade erbij.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.