• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Biefstuk met parmaham en een salie jus

biefstuk met parmaham

december 16, 2015 door Linda Reageer

Eindelijk het is tijd voor het hoofdgerecht uit mijn kerstmenu. Dit jaar heb ik voor een heel toegankelijk kerstmenu gekozen. Geen vis zoals de hele dorade uit de oven van vorig jaar, maar biefstuk met parmaham.

Vlees lust iedereen eigenlijk wel. En zeker een biefstuk. Ga voor de beste kwaliteit die je kunt betalen. Ik kies bewust voor niet al te grote stukken vlees. Na de amuse van rauwe ham met meloen, het bietentaartje, de knolselderijpuree bij de biefstuk en het dessert, houd ik de gerechten bewust kleiner.

biefstuk met parmaham

De biefstuk wordt gewikkeld in parmaham en geserveerd in een saliejus. Manlief wordt heel blij van dit gerecht. Hij adviseerde mij zelfs om dit gewoon in mijn kerstmenu op te nemen: “Lin, mensen willen lekker eten en niet te ingewikkeld”.

biefstuk in parmaham 3.jpg

De biefstukken worden hier altijd door manlief gebakken en hij geeft je zijn tips.

biefstuk met parmaham

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 biefstukjes 100 – 150 gram
  • 4 dikkere plakken parmaham (*)
  • 2 takken salie
  • 50 gram gezouten boter
  • vers gemalen peper en een snufje zout

*Indien je grotere stukken vlees koopt, zul je 2 plakken nodig hebben per biefstuk.

Hoe maak je het klaar:

  1. Haal de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen. Dep droog.
  2. Over het kruiden van het vlees het volgende. Er zijn liefhebbers die het vlees vooraf kruiden en tegenstanders die het liever achteraf doen. Aangezien de biefstuk omwikkelt wordt is er geen keuze. Kruid vlak voor het bakken met vers gemalen zwarte peper en een klein beetje zout want de parmaham is ook al zout.
  3. Wikkel 1 plak parmaham om elke biefstuk. Verwarm een koekenpan met de roomboter. Bak de biefstukjes afhankelijk van de gaarheid (medium of rood) 2 tot 3 minuten aan elke kant bruin. Uit de pan halen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten warmhouden. Sla deze stap niet over want het komt de malsheid van het vlees ten goede.
  4. Voeg ondertussen de salieblaadjes toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en bak 2 minuten mee.
  5. Serveer de biefstukjes in parmaham met de saliejus en de knolselderijpuree met bundelzwammen.

biefstuk in parmaham met knolselderijpuree

Tip: de biefstuk in parmaham kun je niet voorbereiden. Het lekkerste is om het vlees ter plekke te bakken. Biefstuk heeft niet zo’n lange baktijd nodig, dus dit kun je makkelijk doen terwijl de rest aan tafel zit.

Tip: twijfel je over de gaarheid van de biefstuk? Lees dan dit blog. Je kunt namelijk met je hand testen hoe het vlees gebakken is.

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer kerstinspiratie.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Diner, Kerst Tags: biefstuk recept, hoofdgerecht, kerst recepten, kerstdiner, kerstmenu, vlees gerecht, vlees recept

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl