10 x havermout tussendoortjes

Havermout, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ok, het was hip in 2013 maar anno 2015 gebruik ik het graantje nog steeds graag. Juist ook ingezonde tussendoortjes is havermout ideaal. De langzame koolhydraten zorgen ervoor dat de energie gelijkmatig wordt afgegeven. Zo val je na het eten van een snack niet als een plump pudding in elkaar. Het graantje havermout heb ik altijd op voorraad. Met een aantal basis ingrediënten zoals havermout, amandelmeel, roomboter, kokosolie, (gedroogd) fruit en smaakmakers zoals kaneel kun je onderstaandehavermout tussendoortjes altijd maken.

10 x havermout tussendoortjes:

1. Havermout banaan koekjes

Een koekje met in de basis 2 ingrediënten: havermout en banaan. Echt dit is zo simpel gemaakt en lekker! Ik krijg er direct weer zin om ze te maken.

Havermout banaan koekje

2. Havermout plaatkoek met bosvruchten

Sorry Reny, dit noem ik geen plaatkoek maar taart. Wat een feest zeg om dit te maken. Qua fruit kun je kiezen voor vers of diepvries en vervang de bosvruchten gerust door alleen frambozen of bosbessen. It’s up to you!

plaatkoek

3. Havermoutwafels met appel

Deze havermoutwafels met appel zijn heerlijk als ontbijt maar ook als snack. Je eet alleen maar pure ingrediënten en door de wafel heb je het idee iets bijzonders te eten. Haal het tosti ijzer uit de kast en ga op zoek naar de wafelplaten.

havermout wafels

4. Hartige havermoutmuffins met zalm

Ik maak er geen geheim van dat ik meer van de hartige dan zoete trek ben. Deze havermout muffins met zalm vallen dus erg bij mij in de smaak. Ook lekker voor bij de borrel.

zalm muffins

5. Appelkoeken van havermout

Hmm, altijd fijn om appelkoeken van havermout in huis te hebben. Snijd de koeken in repen en neem mee naar kantoor, onderweg of geef je kinderen ze mee naar school.

Appelkoeken met havermout

6. Havermout appelcake

Dit recept voor een havermout appelcake is ideaal om in het weekend te maken en in te vriezen, zodat je er elke keer een stukje uit kunt halen.

havermout cake

7. Havermoutkoeken met wortel

Laat je niet afleiden door de wortel. Groente in een zoete snack? Door de bereiding in de oven, komt het natuurlijke zoetje van de wortel naar boven. Hiermee vervang je de appel, waarvoor sommige van jullie allergisch voor zijn.

Havermoutkoeken van wortel

8. Mueslirepen met havermout

Een perfect alternatief voor de kant en klare repen boordevol suiker. Kies die ingrediënten die bij jou thuis geliefd zijn en ga aan de slag met je eigen mueslireep.

zelf mueslirepen maken

9. Peren appel crumble

Een snel recept waarvoor je niet eerst naar de natuurvoedingswinkel hoeft om ingrediënten te halen. Binnen 15 minuutjes heeft Annemieke deze gezonde snack klaar.

appel crumble

10. Havermout muffins met blauwe bessen

Een havermout muffin met blauwe bessen kom je op veel foodblogs tegen. En dat is een teken dat ze lekker zijn. Probeer deze variant van Suzanne eens.

muffins

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.