Vandaag een lekker comfort food recept op de blog: mac en cheese. Dit gerecht stond al jaren op mijn “to-cook” lijstje. Ik ben gek op pasta en kaas. Het is eigenlijk gek dat het zo lang geduurd heeft voordat ik deze (gezondere) mac en cheese met aubergine maakte.
De kaassaus voor een originele Mac en Cheese bestaat uit boter, bloem, melk en cheddar. Nou ben ik geen liefhebber van een bechamelsaus. Dit vind ik net iets te zwaar. Om die reden ben ik gaan zoeken naar een gezondere variant. De kaassaus heb ik gemaakt met Griekse yoghurt en kookvocht van de macaroni.
Daarnaast wilde ik ook graag groente toevoegen. In mijn vriezer lag nog een zak gegrilde groente van Bonduelle (no-spon). Zoals jullie weten ben ik team voorraadkast. Ik heb altijd van alles in mijn vriezer of in de kast liggen, zodat ik makkelijk en snel een maaltijd in elkaar kan draaien. Deze groente uit de vriezer is klaar binnen 5 minuten in de oven.
De schaal met pasta werd nog net niet verslonden hier thuis.
Mac en Cheese met aubergine
Ingrediënten
- 300 gram macaroni
- 150 gram geraspte cheddar kaas
- 150 gram oude kaas
- 100 gram Griekse yoghurt
- 120 – 150 ml kookvocht van de pasta
- 400 gram gegrilde groente aubergine courgette & paprika (diepvries) of 1 verse aubergine
Eventueel
- panko
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de bevroren groentee 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat de oven aanstaan. Of snijd een verse aubergine in blokjes. Bak 7 minuten in een koekenpan met een flinke hoeveelheid olijfolie.
- Kook de macaroni 2 minuten korter dan vermeld op de verpakking. Giet af en bewaar 150 ml kookvocht.
- Meng de twee soorten kaas, de Griekse yoghurt en 120 ml kookvocht van de macaroni in een steelpannetje op laag vuur. Roer totdat de kaas goed is opgelost, voeg eventueel extra kookvocht toe.
- Voeg de pasta en de aubergine toe en roer goed door elkaar.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie, stort de Mac & Cheese erin. Zet 20 minuten in de oven. Strooi er eventueel panko of extra kaas overheen voor een lekker knapperig korstje.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie