5 uit 3 beoordelingen
bereiding 30 minuten

Foe yong Hai met kip

Foe yong hai met kip is het nieuwe lievelingseten van mijn mannen. De afgelopen tijd heeft dit makkelijke recept wekelijks op tafel gestaan. Dit gerecht is een perfecte balans tussen voedzaam, gemak en snel op tafel.

Mijn inspiratie komt bij lieve collega Brenda (Kookt) vandaan. Zij heeft een heerlijke foe yong hai schotel met veel groente en een snelle saus online staan.

Foe yong hai met kip

Foe yong hai is een omelet met groenten in een zoetzure saus. In de basis kun je dit gerecht ook vegetarisch maken. Echter, mijn mannen kunnen een foe yong hai met kip nog meer waarderen.

Foe yong hai kip met zoetzure saus

Foe yong hai maken

Foe yong hai met kip maken is heel makkelijk. Begin met rijst koken. Ondertussen kook je kipfilet met bouillon in een pannetje. Vervolgens trek je het vlees met 2 vorken uit elkaar. In een (wok) pan bak je ui, knoflook en gember. Dit zorgt direct voor een lekker Aziatische touch. Nu komt het gemak: voeg een zak wokgroenten Chinese stijl toe. Zelf snijden kan ook, maar na een drukke dag maak ik graag gebruik van een zak gesneden wokgroenten. Ondertussen klop je de eitjes los. Dit voeg je toe aan de gebakken groenten en maak er een grote omelet van. Als laatste verwarm je alle ingrediënten voor de foe yong hai saus.

Foe yong hai kip

Serveer er kroepoek en gebakken uitjes bij. Dit gerecht zal niet alleen bij jou maar ook bij je gezin in de smaak vallen.

Chinese recepten

Ben je dol op Chinese recepten? Dan zal de babi pangang je ook bevallen met een zelfgemaakte pangang saus. Bij de Chinese tomatensoep met kip wil je ook een keer geproefd hebben.

Foe yong hai met kip

Foe Yong Hai met kip

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 gram rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 1/2 kippen bouillonblokje
  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 600 gram wokgroente Chinese stijl
  • 8 eieren

Foe yong hai saus

  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel (appel) azijn

Voor erbij

  • kroepoek
  • gebakken uitjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je foe yong hai met kip?

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook 500 ml water, los het kippenbouillonblokje op en leg de kipfilet erin en laat 10 – 15 minuten zachtjes koken. Trek met 2 vorken uit elkaar of snijd fijn. Voor een vegetarische foe yong hai laat je de kip achterwege. Dit maakt het gerecht direct nog sneller.
  • Verwarm een hapjespan met zonnebloemolie en bak de knoflook, ui en gember totdat de ui glazig is. Voeg de wok groenten toe en bak 5 minuten. Roer de kip erdoor.
  • Klop ondertussen de eieren los met een garde of een staafmixer. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Voeg het eimengsel toe aan de groente met kip. Sluit af met de deksel en laat de groente omelet garen. Je kunt de omelet ook na 5 minuten keren. Het is geen probleem als de omelet breekt.
  • Verwarm ondertussen alle ingrediënten voor de foe yong hai saus.
  • Serveer de omelet met rijst en saus naar smaak. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes.
  • Bekijk hier nog meer Aziatische recepten.

Linda’s Tips

  • Je kunt de kip in stukjes gesneden ook bakken ipv garen in de bouillon.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.