Deze blauwe bessen clafoutis met lemon curd misstaat niet op tafel met Pasen. Ik wist van de zomer al, dat ik dit dessert met Pasen op tafel wilde zetten. Tijdens de vakantie in Frankrijk kreeg ik dit toetje voorgeschoteld. Van origine bevat een clafoutis kersen met pit. Schijnbaar komt dit de smaak ten goede. Ik vond de pitten geen succes, de smaak daarentegen wel.
In mijn clafoutis worden blauwe bessen gebruikt met een lepeltje lemon curd on top. Het fijne aan dit gerecht is dat je het in zijn geheel kunt klaarzetten in de koelkast. Ter plekke schuif je de schaaltjes in de oven. Zo maak je het jezelf lekker makkelijk met Pasen. Doe jezelf een plezier en maak de lemon curd ook eens zelf. Dit kan al tot een week of twee van te voren. Echt de smaak is te gek!
Blauwe bessen clafoutis met lemon curd
Ingrediënten
- 3 eieren
- 70 gram bloem
- 50 gram suiker
- snufje zout
- 200 ml melk
- 1 tl vanille extract
- olijfolie
- 200 gram blauwe bessen diepvries
- poedersuiker
- 4 flinke theelepels lemon curd
Extra nodig
- 4 ovenschaaltjes van minimaal 10 cm (of 1 grote ovenschaal)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de eieren, bloem, suiker, snufje zout, melk en vanille extract in een kom. Mix met de elektrische mixer tot een glad beslag.
- Vet de ovenschaaltjes met olijfolie of bakspray in. Verdeel de blauwe bessen over de bodem. Giet het beslag over de schaaltjes.
- Bak de blauwe bessen clafoutis in 25 minuten gaar in de oven. Serveer met een lepeltje lemon curd on top.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie