Deze blauwe bessen clafoutis met lemon curd misstaat niet op tafel met Pasen. Ik wist van de zomer al, dat ik dit dessert met Pasen op tafel wilde zetten. Tijdens de vakantie in Frankrijk kreeg ik dit toetje voorgeschoteld. Van origine bevat een clafoutis kersen met pit… Schijnbaar komt dit de smaak ten goede. Ik vond de pitten geen succes, de smaak daarentegen wel.
In mijn clafoutis worden blauwe bessen gebruikt met een lepeltje lemon curd on top. Het fijne aan dit gerecht is dat je het in zijn geheel kunt klaarzetten in de koelkast. Ter plekke schuif je de schaaltjes in de oven. Zo maak je het jezelf lekker makkelijk met Pasen. Doe jezelf een plezier en maak de lemon curd ook eens zelf. Dit kan al tot een week of twee van te voren. Echt de smaak is te gek!
Blauwe bessen clafoutis met lemon curd
recept voor 4 personen:
- 3 eieren
- 70 gram bloem
- 50 gram suiker
- snufje zout
- 200 ml melk
- 1 tl vanille extract
- olijfolie
- 200 gram blauwe bessen (diepvries)
- poedersuiker
- 4 flinke theelepels lemon curd
- extra nodig: 4 ovenschaaltjes van minimaal 10 cm of 1 ovenschaal
Stappen om blauwe bessen clafoutis met lemon curd te maken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de eieren, bloem, suiker, snufje zout, melk en vanille extract in een kom. Mix met de elektrische mixer tot een glad beslag.
- Vet de ovenschaaltjes met olijfolie of bakspray in. Verdeel de blauwe bessen over de bodem. Giet het beslag over de schaaltjes.
- Bak de blauwe bessen clafoutis in 25 minuten gaar in de oven. Serveer met een lepeltje lemon curd on top.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Hoi Linda,
Dezelfde extra smaak van kersen met pitten, kan je bereiken wanneer je de blauwe bessen vervangt met blauwe bosbessen.
Of makkelijker rond Pasen: gewoon verse aardbeien bij in de clafoutis.
Smakelijk,
Warme groet,
Stef